Ράμπες ΑμΕΑ για τα μάτια μόνο…

[ ARTI news / Ήπειρος / 05.07.20 ]

Τα τελευταία χρόνια, το αίτημα των ΑμΕΑ για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών.

Με την τοποθέτηση seatrac τα άτομα με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Στον Ν. Θεσπρωτίας, που είναι τουριστικός νομός με πανέμορφες παραλίες, έχουν τοποθετηθεί πέντε seatrac. Ένα στην παραλία Καραβοστάσι, ένα στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, ένα στην παραλία των Συβότων, ένα στην παραλία της Πλαταριάς και ένα στην παραλία του Δρεπάνου.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν την θάλασσα και το κολύμπι σε πέντε παραλίες του Νομού.

Όλα θα ήταν τέλεια αν λειτουργούσαν και σωστά. Στις δύο που γνωρίζω, οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες, το αμαξίδιο είναι κλειδωμένο, το ντουζ δεν λειτουργεί διότι δεν υπάρχει νερό. Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού η ζέστη έχει αρχίσει όλοι έχουν δικαίωμα για μια βουτιά εκτός από τα ΑμΕΑ.

 Τα ανάπηρα άτομα μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν καθημερινά τις αναλγησίες μικρών εξουσιών.

Όλοι αυτοί οι εραστές των εξουσιών ας σεβαστούν τα άτομα με αναπηρία και να μεριμνήσουν άμεσα για την σωστή και υπεύθυνη λειτουργία των seatrac.

 ΑΓΛΑΙΑ ΠΑΠΑΖΩΗ

 Γραμματέας συλλόγου

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ