Ο Μητσοτάκης, οι υποκλοπές και οι ξένες υπηρεσίες

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 07.08.22 ]

Η προσπάθεια συγκάλυψης των τηλεφωνικών υποκλοπών (επισυνδέσεων) εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφου και η επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απευθείας πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ που έκανε τις παρακολουθήσεις, αποκτούν γιγαντιαίες διαστάσεις.

Όλοι και με όλα τα «Μέσα» επιχειρούν να σώσουν τον πρωθυπουργό από την καταβύθιση στον βόρβορο.

Δεν έφταιγε, λέει, αυτός!

«… η ΕΥΠ παρακολουθούσε… χωρίς γνώση του Μαξίμου…» γράφει η εφημερίδα «Η Καθημερινή»(7.8.2022).

Τότε γιατί παραιτήθηκε ο γγ του γραφείου του πρωθυπουργού;

«Δεν είχα ενημερωθεί» λέει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με «Το Βήμα»(7.8.2022), που επισημαίνει τα «ερωτήματα για το ρόλο των ξένων υπηρεσιών»!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της χώρας στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ, δεν γνώριζε, αλλά οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, όχι μόνο γνώριζαν, αλλά έδωσαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και εντολή παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη!

Συνεπώς η ανησυχία της «Καθημερινής» μήπως «γίνουμε Ιταλία» (την εξέφρασε και ο Μ. Μητσός χθες στα ΝΕΑ), δεν ισχύει. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η «ιταλοποίηση» της πολιτικής της ζωής, αλλά η εξαχρείωσή της και η πλήρης εξάρτησή της από ξένα κέντρα. Είναι η αποδοχή της Κίνας ως του νέου "μεγάλου Άλλου", του νέου μεγάλου εχθρού. Και η απόλυτη υπαγωγή στα σχέδια ανασχεδιασμού της παγκοσμιοποίησης από τις ΗΠΑ.

Η "Καθημερινή" δεν διαφωνεί με την πολιτική εξάρτησης, γι' αυτό θεωρεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού, στο περίφημο επιτελικό κράτος, στα πρόσωπα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Το πρόβλημά τους με άλλα λόγια δεν είναι η ουσία μιας εθνικά ανεξάρτητης πολιτικής, ούτε η υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας από τις παρακολουθήσεις, αλλά η ανικανότητα των στελεχών-συνεργατών του πρωθυπουργού να διαπράττουν το "έγκλημα" χωρίς να αφήνουν ίχνη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δεν έδωσε εντολή έρευνας για τις υποκλοπές-επισυνδέσεις αυτές καθεαυτές, αλλά «για το πώς διέρρευσαν οι υποκλοπές που έκανε η ΕΥΠ»!

Στόχος τα κανάλια "διαρροών" που πρέπει να κλείσουν. Πρέπει να κλείσουν και τα στόματα των θυμάτων με εκβιασμούς-απειλές για κοινοποίηση «ευαίσθητων δεδομένων» τους!

Για τη συγκάλυψη δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ψέματα (Η ΕΥΠ διαψεύδει ότι διαθέτει το σύστημα παρακολούθησης #Predator. Η Google όμως ενημερώνει οτι μόνο κρατικές υπηρεσίες έχουν το #Predator. Η πρεσβεία της Αρμενίας διαψεύδει ότι ζήτησε παρακολουθήσεις! κ.ά.)

Εκτός από τη χρήση μεθόδων μαφίας, η επιχειρησιακή διαπλοκή κράτους και παρακράτους, εξουσίας και υποκόσμου, είναι πλέον ορατή. Ένας δημοσιογράφος, ο Γ. Καραϊβάζ έχει δολοφονηθεί, αλλά οι δολοφόνοι του παραμένουν ασύλληπτοι. Επίσης, μία μεγάλη δίκη λαμβάνει χώρα όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται εγκληματίες της εγχώριας μαφίας, αστυνομικοί, δικηγόροι κ.ά., αλλά σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ασχολείται.

Τα πετσωμένα ΜΜΕ αποσιωπούν ή υποβαθμίζουν τα παραπάνω γεγονότα, αναβαθμίζοντας εγκλήματα χωρίς άμεσο πολιτικό υπόβαθρο.

Η αποφορά και η σήψη όμως δεν μπορούν πια να κρυφτούν...