Άγρια ρατσιστική βία από αστυνομικούς

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.05.20 ]

Απίστευτος ρατσισμός από την αστυνομία του Μ. Χρυσοΐδη και του Κ. Μητσοτάκη. Πολίτης καταγγέλλει ότι υπέστη άγρια ρατσιστική βία από αστυνομικούς του Ηρακλείου Κρήτης, επειδή είναι σκουρόχρωμος και θεώρησαν ότι είναι Πακιστανός!

Όπως καταγγέλλει ο πολίτης στο Candiadoc, το απόγευμα της Δευτέρας, γύρω στις 6:15, φεύγοντας από τη δουλειά του με το μηχανάκι του, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του “Πακιστανέ σταμάτα”! Εκείνος δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι δεν απευθύνονταν σ’ αυτόν, αλλά αμέσως μετά οι άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν πλάι του φωνάζοντας “Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε”!

Τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον ξαναχτύπησαν ενώ ήταν πεσμένος. Ανάλογη αγριότητα έδειξαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και στο ΑΤ Μαλεβιζίου, όπου τον μετέφεραν, τον έγδυσαν, τον χτύπησαν στα γεννητικά όργανα και τον απείλησαν, όταν τους είπε ότι θα τους μηνύσει, ότι “θα τον βρουν έξω”!

Παράλληλα προσπάθησαν να του φορτώσουν ως… “όπλο” ένα ψαλίδι.

Ο πολίτης, θύμα της αγριότητας των συγκεκριμένων αστυνομικών (κατονομάζει τον έναν) στέλνει φωτογραφία και βίντεο από τα αποτελέσματα της αστυνομικής “περιποίησης”. Φυσικά, όλα τα στοιχεία του πολίτη είναι γνωστά στο Candiadoc. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδάκια ηλικίας 9, 7 και 2,5 χρόνων.

Ο ίδιος αναφέρει ότι "θα πάει στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοΐδη να κάνει καταγγελία" γιατί οι αστυνομικοί απειλούν ότι "θα με βρουν έξω”...