Το παρακράτος της δεξιάς χτυπάει τα παιδιά μας

[ Γιάννα Κουκά / Ελλάδα / 03.04.21 ]

"Και με το ίδιο στόμα, αγαπημένη μου, που σε φιλάω τρυφερά θα μπόραγα να δαγκώσω τον λαιμό εκείνου του φασίστα πούριχνε μπόμπες στις πλατείες καθώς παίζαν ανύποπτα τα παιδιά." Τάσος Λειβαδίτης

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί. Μπήκαν στη Λάρισα οι οχτροί. Το παρακράτος της δεξιάς έβαλε στο μάτι τα παιδιά μας. Το παρακράτος της δεξιάς χτυπάει τα παιδιά μας. Το παρακράτος της δεξιάς φοβερίζει τα παιδιά μας. Το παρακράτος της δεξιάς στέλνει ασφαλίτες στις πλατείες που παίζουν ανυποψίαστα τα παιδιά μας. Οι μπάτσοι του Χρυσοχοΐδη σαν τάγματα εφόδου, σαν λυσσασμένα σκυλιά του φασισμού, σαν Γκοτζαμάνηδες με τρίκυκλα, ορμάνε στις πλατείες που παίζουν τα ανήλικα παιδιά μας. Και τα κυνηγάει. Και τους ρίχνει  φακούς στα πρόσωπά τους. Και τα ρίχνει στο έδαφος. Και τα χτυπάει. Και τους ραγίζει τα οστά. Και τους σπάει τα κόκαλα. Η δεξιά πληγώνει τα παιδιά μας. Παιδιά μικρά, αμούστακα παιδιά, παιδιά που πέρσι πήγαιναν δημοτικό. Παιδιά που όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους βρίσκονται ακόμη σε σοκ, σε τραύμα. Παιδιά που ξαφνικά τα κύκλωσαν  "6-7 ενήλικα άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά, χωρίς να τους συστηθούν, θαμπώνοντάς τους με φακούς στο πρόσωπο και αρχίζουν να τους διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους, να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο, χωρίς τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητούν... "

Η δεξιά ανακρίνει τα παιδιά μας. "Το παιδί παρότι πονούσε, αντί να το πάνε άμεσα στο νοσοκομείο το μετέφεραν στο Τμήμα για ανάκριση. Όταν ειδοποιήθηκαν οι γονείς του, φτάνοντας στην αστυνομία τους ζήτησαν συγνώμη για το συμβάν και τους εξήγησαν ότι έτσι συνηθίζεται να γίνεται η «έφοδος»! Συγνώμη λάθος δηλαδή!"

Η δεξιά γραπώνει τα παιδιά μας. Τα πιάνει από το λαιμό. Και τα σφίγγει. Και τους σακατεύει τα κορμιά. Και τα στέλνει στα νοσοκομεία με σπασμένα τα εφηβικά οστά. Η δεξιά σπάει τα χέρια των παιδιών μας. Η δεξιά πονάει τα παιδιά μας.
Αυτή δεν είναι η χώρα της δημοκρατίας. Αυτή θυμίζει τη χώρα της επταετίας. Των βασανιστηρίων. Της ταράτσας της Μπουμπουλίνας. Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας, κάτω τα χέρια σας από των παιδιών μας τα κορμιά. Οχτροί. Οχτροί!

*Η φωτογραφία είναι αρχείου-από επίθεση αστυνομικών στην Καρδίτσα