Τήνος: Αστυνομική βία για να περάσουν οι ανεμογεννήτριες

[ ARTI news / Ελλάδα / 23.09.21 ]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 9 το βράδυ στην Τήνο (στο μνημείο του Έλλη) για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και τον τραυματισμό εννέα πολιτών, που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος.

Οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά των ανεμογεννητριών, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άτομα. Όπως αναφέρει η ομάδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook, δυο από τους τραυματίες διανυκτέρευσαν στο Κέντρο Υγείας εξαιτίας των τραυμάτων που φέρουν στο κεφάλι.

Στο νησί επικρατεί οργή για την αστυνομική βία, οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε περιπολικά. Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης. Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ. Οργή για τα «στραβά μάτια» που κάνει η τοπική αστυνομία στις παρανομίες της εταιρείας.