Σοκ, η κυβέρνηση προωθεί την παιδική εργασία στα ξενοδοχεία

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.09.21 ]

Σάλος έχει ξεσπάσει από την συμφωνία του υπουργείου Εργασίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας, για να απασχολούνται παιδιά άνω των 16 ετών, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, σε ξενοδοχειακές μονάδες. Σωματεία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για αναβίωση του μοντέλου Φρειδερίκης.

"Η κυβέρνηση προωθεί επίσημα την παιδική εργασία για τα ανήλικα παιδιά, που έχει το κράτος υπό τη φροντίδα του σε κλειστές δομές ανηλίκων, ενισχύοντας με αυτήν την απαράδεκτη επιλογή και τη φθηνή εργασία στον τουριστικό κλάδο", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλουν να γεμίσουν οι λάντζες των ξενοδοχείων με ανήλικα παιδιά… τα ανήλικα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο… η υποχρεωτική εκπαίδευση πρέπει να περιλαμβάνει και το λύκειο», τονίζει. 

«Είναι απαράδεκτο, το κράτος που έχει την ευθύνη των παιδιών σε ιδρύματα να στερεί το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και να τα χρησιμοποιεί για να μειώσει το μισθολογικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πρόκειται για αναβίωση του μοντέλου της Βασιλικής Πρόνοιας της Φρειδερίκης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη Ν.Δ. και το υπουργείο Εργασίας για «δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο» και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «σκλάβος τον 21ο αιώνα δε θα γίνει κανένας νέος, καμία νέα. Η αηδία και η οργή που νιώθουμε για τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης μπορούν και πρέπει να γίνουν δύναμη ανατροπής!»