Πρωταθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

[ ARTI news / Κόσμος / 21.07.21 ]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής NBA. Αυτή είναι η είδηση: Ο Γιάννης οδήγησε τους Μιλγοούκι Μπακς στον τίτλο του NBA μετά από 50 χρόνια. Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν τους Φοίνιξ Σανς με 105-98 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει σχεδόν τους μισούς, 50 πόντους! Ο Αντετοκούνμπο έχει πετύχει στα τρία ματς των τελικών πάνω από 40 πόντους και κατέκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών!

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde: Οι Milwaukee Bucks κέρδισαν, την Τρίτη 20 Ιουλίου, τον δεύτερο τίτλο NBA στην ιστορία τους, κερδίζοντας εντός έδρας τους Phoenix Suns (105-98) μετά από έναν σκληρό αγώνα, κι έναν Γιάννης Αντετοκούνμπο που πέρασε στην πλευρά του μύθου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας παίκτης ήταν κυρίαρχος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, επιτυγχάνοντας μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος, με 50 πόντους και 14 ριμπάουντ... Έχοντας αφήσει ένα καλό μέρος της συνάντησης από τους υπολοχαγούς Khris Middleton και Jrue Holiday, το "Greek Freak" έχει αυξήσει περαιτέρω το επίπεδό του, ο οποίος είχε ήδη γυρίσει πάνω από 32 πόντους κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής σε αυτόν τον τελικό.

*Δεν θα έγραφα για το NBA αν δεν συναντούσα χθες στην όμορφη Καρδαμύλη(κάτω φωτογραφία) τρία μεταναστόπουλα τρίτης γενιάς, τρία ελληνόπουλα: την Καλίτσα, τον Νίκο και τον Αλέξανδρο, τρία πανέμορφα, ευγενικά και δυνατά παιδιά, που ζουν στο Σικάγο. Θα ξενυχτούσαν για να δουν τον Γιάννη. Τον δικό τους Γιάννη. Μεταναστόπουλο κι αυτός. Και ήθελα να μοιραστώ τη χαρά τους...

kalitsa