Οι Ρομά είναι ο «εχθρός της ημέρας»

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.10.21 ]

Ο Τζήμερος και ο Άδωνις Γεωργιάδης «κορυβαντιούν»! «Δολοφονία στην Ιστιαία: «Ήξερα ότι η γιαγιά είχε χρήματα στο σπίτι γι' αυτό αποφάσισα να την ληστέψω», λέει ο 25χρονος Ρομά», γράφει στο τουίτερ ο Γεωργιάδης. Τι θέλει να μας πει άραγε; Ότι όλοι οι Ρομά είναι οιονεί εγκληματίες; Δεν το λέει αυτό ευθέως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά το υπονοεί σαφώς. Γιατί αλλιώς να μπει στον κόπο να αναρτήσει την είδηση; Ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνει τους Ρομά και μας λέει: Ιδού, όλοι τους είναι δολοφόνοι. Κατά συνέπεια, ο δολοφονημένος 18χρονος Ρομά, Νίκος Σαμπάνης, καλώς πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς!

Είναι όμως όλοι οι Ρομά εγκληματίες, επειδή ένας Ρομά εγκλημάτησε; Όχι ασφαλώς. Ούτε, αντίστοιχα, όλοι οι δεξιοί είναι παιδεραστές, επειδή ένας δεξιός είναι παιδεραστής. Αυτού του είδους οι γενικεύσεις εκτρέφουν τα στερεότυπα και το φασισμό. Η δεξιά, πάντως, χρειάζεται το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία καθώς είναι τα ιδεολογικά της όπλα. Προπάντων χρειάζεται το φόβο. Γι’ αυτό οι πολιτικοί της εκπρόσωποι και οι προπαγανδιστές της είναι οι μεγαλύτεροι διασπορείς του φόβου και της συνωμοσιολογίας, αυτοί που δημιουργούν τον «εχθρός της ημέρας» προκειμένου να δικαιολογήσουν την αποτυχία της ιδεοληπτικής τους πολιτικής και του συστήματος που εκπροσωπούν. Είναι οι ίδιοι που εκτρέφουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό των νοικοκυραίων, αυτοί που ενισχύουν την άποψη πως υπεύθυνοι για το κάθε τι είναι οι... Άλλοι.

Πριν λίγο καιρό υποστήριζαν ότι το έγκλημα είχε ως έδρα του το «κράτος των Εξαρχείων». Τώρα διακηρύσσουν πως «Ο εφιάλτης ξεχύνεται από τα τσαντήρια» των Ρομά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων! Πάντα βρίσκουν έναν "εχθρό", τον οποίο παρουσιάζουν ως "εχθρό" της κοινωνίας. Μόνο που ο "εχθρός" είναι πάντα ένα από τα θύματά τους. Έτσι δημιουργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κοινωνικό εμφύλιο, στου οποίου τον κουρνιαχτό κρύβονται οι "από πάνω", οι πραγματικοί υπεύθυνοι...  

Για τον κοινωνικό και τον φυσικό αποκλεισμό, που υποχρεώνει μια ολόκληρη φυλή Ελλήνων να επιδιώκει να επιβιώσει όπως μπορεί, δεν μιλά κανείς. Ότι σ' αυτό το περιβάλλον στρατολογούν οι κάθε λογής μαφίες, δεν μιλάει κανείς. Για τα μικρά παιδιά που έχουν ως μοναδική εγκύκλιο παιδεία τους την παραβατικότητα, κανείς δεν λέει τίποτα, ούτε για τα σύγχρονα γκέτο της ντροπής. Μόνο δείχνουν τους εκ γενετής «εγκληματίες» σύμφωνα με τη συλλογιστική του φασίστα εγκληματολόγου Λομπρόζο.

Για όλα τα δεινά φταίνε οι... γύφτοι. Το σύνθημα για το πογκρόμ έχει δοθεί...