Μία παρα-αστυνομία μέσα στην αστυνομία

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.07.21 ]

Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αντιεμβολιαστών (κυρίως ακροδεξιών και μελών εκκλησιαστικών οργανώσεων) και αστυνομίας, προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ειδικό φρουρό με αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο σώμα. Πόσοι, άραγε, αστυνομικοί συμμετείχαν στα επεισόδια;  

Επίσης, ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ τραυματίστηκε όταν όπως υποστήριξε ο ίδιος «περνούσε τυχαία» έξω από εταιρεία πετρελαιοειδών στην περιοχή της Βάρης όπου σημειώθηκε έκρηξη. Πόσοι αστυνομικοί δουλεύουν ως φύλακες και σωματοφύλακες ιδιωτών αλλά και ως «μπράβοι» στο χώρο της νύχτας; Δύο αστυνομικοί βρίσκονταν «τυχαία» στον τόπο της δολοφονίας πασίγνωστου ανθρώπου της νύχτας στο Χαϊδάρι. Αστυνομικός εμπλέκεται στις δολοφονίες στη Ζάκυνθο. 

Θυμίζουμε και την πρόσφατη αποκάλυψη ότι αστυνομικός συμμετείχε σε κύκλωμα trafficking και κρατούσε φυλακισμένη στην Ηλιούπολη 18χρονη, την οποία κακοποιούσε, βίαζε και εξέδιδε. 

Θυμίζουμε ακόμη την πανάκριβη "μερσεντέ" του αστυνομικού διευθυντή της Ρόδου...

Αυτή είναι η αστυνομία του Μιχ. Χρυσοχοΐδη…  Μία παρα-αστυνομία μέσα στην αστυνομία, που επιβεβαιώνει τα όσα έγραφε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γ. Καραϊβάζ: 

«…πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.»