Κόβουν το ρεύμα σε 6μελή οικογένεια εκπαιδευτικών

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.07.22 ]

Ιδιωτική εταιρεία παροχής ενέργειας επιχείρησε να κόψει το ρεύμα σε οικογένεια εκπαιδευτικών με τέσσερα παιδιά στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η Α’, η Γ’ και η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την εταιρεία, καθώς η οικογένεια πλήρωσε ήδη εκατοντάδες ευρώ, καλύπτοντας μέρος του χρέους, αλλά παρόλα αυτά η εταιρεία επιχείρησε στις  4 Ιουλίου του 2022 να κόψει το ρεύμα.

Μετά από τις αντιδράσεις η διακοπή αποφεύχθηκε προσωρινά. Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Β’ ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς και σωματείων της περιοχής, η εταιρεία πρότεινε ρύθμιση με μεγάλη προκαταβολή και υπέρογκες δόσεις. Η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο διακανονισμό.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν την εταιρεία να προχωρήσει σε διακανονισμό με βάση την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας και να μην επιχειρήσει εκ νέου να διακόψει την παροχή του ρεύματος.

Έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση  την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 12.30  στα γραφεία της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ενέργειας που επιχείρησε να διακόψει το ρεύμα στην οικογένεια των εκπαιδευτικών.