Κέρδη 120 εκ. ευρώ η efood και ένας νεκρός διανομέας το μήνα

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.09.21 ]

Δυναμική κινητοποίηση έκαναν εκατοντάδες διανομείς της efood στη Θεσσαλονίκη μετά το αρχικό μήνυμα της ψηφιακής πλατφόρμας να δεχτούν να δουλέψουν ως αυτό-απασχολούμενοι.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μπροστά από το οποίο πραγματοποίησαν συνέλευση για να καθορίσουν τημ παραπέρα στάση τους και να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές.

«Θέλουμε αορίστου χρόνου συμβάσεις για να έχουμε μία ασφάλεια στην εργασία μας, δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Θέλουμε επίσης να είναι μισθωτή η εργασία μας και όχι να είμαστε freelancer» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κεφαλάς μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και εργαζόμενος στην e-food.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χόντζογλου, έδωσε στοιχεία που σοκάρουν, προαναγγέλλοντας ακόμη και προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Χόντζογλου δήλωσε ότι η εταιρεία υλοποιεί το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη, έχει κέρδη 120 εκατομμύρια ευρώ από την πανδημία, ενώ οι διανομείς καταγράφουν έναν νεκρό τον μήνα. 

*Πληροφορίες ΕφΣυν