Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτές» της Ευγενίας Μπογιάνου στο Επί Λέξει

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.10.22 ]

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου στις 7μμ στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32), οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων «Αυτές» της Ευγενίας Μπογιάνου

 Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι: Τίνα Μανδηλαρά, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Θα συντονίσει η Μικέλα Χαρτουλάρη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας.

Το βιβλίο

περιλαμβάνει 24 διηγήματα, που είναι «είκοσι τέσσερις τρόποι για να υπάρχεις μέσα στον χρόνο, μέσα στη διαδοχική αλληλουχία των ηλικιών.
Από την Α. μέχρι την Ω. και όλες τις άλλες ενδιάμεσες συνθήκες, είκοσι τέσσερις ιστορίες ανωνυμίας για τη γυναικεία κατάσταση.
Είκοσι τέσσερις τρόποι σαν νεύματα κατάφασης, άρνησης, υποταγής ή εξέγερσης.
Τα διηγήματα της συλλογής απαρτίζουν τα στάδια της ζωής μιας γυναίκας.
Αυτές. Που γίνονται αυτό που είναι. Αυτό που πάντα ήταν. Αυτό με το οποίο πάντα παλεύουν. Μόνες, λησμονημένες, σιωπηλές, ανένδοτες, εξεγερμένες.». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η συγγραφέας

Η Ευγενία Μπογιάνου γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων, Το μυστικό (Ροές, 2004), Κλειστή πόρτα (Πόλις, 2012) και Μόνο ο αέρας ακουγόταν (Μεταίχμιο, 2016), και δύο μυθιστορήματα, Ακόμα φεύγει (Πόλις, 2014) και Φανή (Μεταίχμιο, 2020). Γράφει κριτική βιβλίου στην εφημερίδα Αυγή.