Απόπειρα δολοφονίας της 4χρονης ανιψιάς του Τζορτζ Φλόιντ

[ ARTI news / Κόσμος / 05.01.22 ]

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η 4χρονη ανιψιά του δολοφονημένου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, πυροβολήθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, η μικρή Αριάνα πυροβολήθηκε στο σώμα και οι σφαίρες τρύπησαν τον πνεύμονα και το συκώτι της, ενώ έσπασαν και τρία πλευρά της.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης(χθες δηλαδή), ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, ξεκίνησε έρευνα Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον χρόνο απόκρισης του αστυνομικού τμήματος στον πυροβολισμό. Ο πατέρας της 4χρονης είπε ότι η αστυνομία έφτασε στις 7 το πρωί, περισσότερες από τέσσερις ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

Πολλοί θεωρούν ότι η οικογένεια του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ έχει στοχοποιηθεί από ισχυρούς πυρήνες ρατσιστών και φασιστών που υπάρχουν στο εσωτερικό της αστυνομίας. Ο συστημικός ρατσισμός ενισχύεται από την απελευθέρωση της κρατικής βίας και την ατιμωρησία των αυθαιρεσιών της αστυνομίας.

«Η κεντρική ιδέα της αμερικανικής πολιτικής τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες είναι ότι οι ελίτ του πλούτου έχουν εργαλειοποιήσει τον ρατσισμό για να κερδίσουν πολιτική ισχύ, με την οποία κάνουν τους ήδη πλούσιους ακόμη πλουσιότερους εις βάρος των εργαζομένων.», σημείωνε ο Πωλ Κρούγκμαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.