Όχι στη σφαγή των δελφινιών

[ ARTI news / Κόσμος / 29.11.21 ]

Οι ντόπιοι το αποκαλούν «άλεσμα». Είναι ένα βάρβαρο κυνήγι όπου παγιδεύουν εκατοντάδες δελφίνια σε έναν κόλπο και τα σφάζουν.
Όμως φέτος ήταν διαφορετικό.
Περισσότερα από 1.400 τρομοκρατημένα δελφίνια οδηγήθηκαν, ένα ένα, στη σφαγή. Δεν τη γλίτωσαν ούτε τα μικρά, αλλά ούτε κι όσα κυοφορούσαν. Πολλά πέθαναν από ασφυξία στη στεριά. Λίγες μέρες αργότερα δολοφόνησαν ακόμα 53 φάλαινες.
Τα δελφίνια είναι απ’ τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη. Έχουν αναμνήσεις και φωνάζουν το ένα το άλλο με το όνομά του. Νιώθουν τη χαρά.. και τη θλίψη. Φαντάσου απλά τη φρίκη που έζησαν.
Πρέπει να βάλουμε τέλος σ’ αυτό το παράλογο λουτρό αίματος.
Η πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών επίσης συμφωνεί να σταματήσει αυτό το κυνήγι. Και μετά από δημόσια κατακραυγή, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τους νόμους που το επιτρέπουν -- αλλά πλέον υπάρχει κίνδυνος να μην γίνει ουσιαστική αλλαγή. Δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι. Με 1 εκατ. φωνές, μπορούμε να φέρουμε το θέμα στο τραπέζι και να ασκήσουμε νέα πίεση στον πρωθυπουργό. Υπόγραψε πριν το επόμενο κυνήγι.

 Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπτεμβρίου 2021

https://secure.avaaz.org/campaign/el/end_the_dolphin_grind_loc_rev_b_el/?faIcjdb&fbogname=Katerina&fbclid=IwAR0Qhe8tFKOUmeBepYXz86ycSpANkyuYqlxH9HaY9kk-cl2W8TgdT3Q7SRc