The Guardian: Η ρατσιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης Τζόνσον

[ ARTI news / Κόσμος / 02.12.21 ]

Για την εκστρατεία της κυβέρνησης (Τζόνσον) να δαιμονοποιήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές μας… γράφει η (εθελόντρια) Jenny Sutton στον The Guardian…

Είμαι είμαι μία από τις εθελόντριες του Hastings που υποδέχτηκε πρόσφυγες στην παραλία με ζεστό τσάι και στεγνά ρούχα. Σοκαρίστηκα, αλλά δεν με εξέπληξε όταν άκουσα ότι μια σωσίβια λέμβος RNLI εμποδίστηκε να βγει στη θάλασσα από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τη διάσωση προσφύγων. Η κυβέρνηση (σ.σ. του Μπόρις Τζόνσον) κάνει μια αδυσώπητη ρατσιστική προπαγάνδα που δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι ενεργούν με βάση τον ρατσισμό που τους καλλιεργούν από ψηλά.

Οι Τόρις(το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον) θα ήθελαν να πιστεύουμε ότι οι δουλειές, οι μισθοί, τα σπίτια και οι δημόσιες υπηρεσίες μας απειλούνται από τους ανθρώπους που έρχονται στις ακτές μας. Αυτοί είναι ο κλασικός αποδιοπομπαίος τράγος: όταν μια μικρή μειοψηφία πλουτίζει εις βάρος των υπολοίπων από εμάς, πρέπει να χρησιμοποιήσει τον ρατσισμό για να διαιρέσει και να κυβερνήσει.

Πολλοί από τους 27 πρόσφυγες που πνίγηκαν στη Μάγχη διέφυγαν από περιοχές που είχαν αποσταθεροποιηθεί από τους βρετανικούς πολέμους, την κατοχή και τον αποικισμό. Πέθαναν ως συνέπεια των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησής μας, η οποία σκόπιμα δημιούργησε και διατηρεί ένα εχθρικό περιβάλλον. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι προς το συμφέρον των απλών ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταθούν μαζί και να απαιτήσουν ασφαλή διέλευση για πρόσφυγες και μετανάστες – είναι ευπρόσδεκτοι εδώ.
Jenny Sutton
Hastings, Ανατολικό Σάσεξ