Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αρταίων

[ ARTI news / Ήπειρος / 06.04.22 ]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αρταίων και τους Προϊσταμένους Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων για την απαράδεκτη, προκλητική και αναίτια δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων Νίκου Νικολάου.

«Η Δημοτική Αρχή Αρταίων φαίνεται πώς δεν άντεξε την αποδοχή που είχε κατά τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου ο Πρόεδρος  των Εργαζομένων, τη συνδικαλιστική του δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιχειρεί να τον φιμώσει ασκώντας σε βάρος του πειθαρχική δίωξη. 

Επιχειρούν έτσι, Δημοτική Αρχή και Προϊστάμενοι της Καθαριότητας, την ηθική και οικονομική εξόντωση του Νίκου Νικολάου» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της ελεύθερη έκφρασης. 

Καλεί την Δημοτική Αρχή Αρταίων να αποσύρει άμεσα την δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων και δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στους εκπροσώπους των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.