Ζαπατίστας: Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Σαμίρ Φλόρες

[ ARTI news / Κόσμος / 20.02.21 ]

Σήμερα, 20 Φλεβάρη 2021, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Σαμίρ Φλόρες, ιθαγενή αγωνιστή.  

Ο Σαμίρ Φλόρες, υπερασπιστής της γης, μέλος του Μετώπου των Λαών του Μορέλος, Πούεμπλα, Τλατσκάλα (Frente de Pueblos Morelos,Puebla, Tlaxcala -FTMPT) και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CIG) δολοφονήθηκε στις 20 Φλεβάρη 2019 επειδή αντιστάθηκε στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Μορέλος (Proyecto Integral Morelos).

Η δολοφονία του πυροδότησε μια δυναμική αντίδραση σε όλο το Μεξικό, που συνεχίζει να απαιτεί δικαιοσύνη για τους δολοφονημένους αγωνιστές και να παλεύει ενάντια στους εκτοπισμούς κα την καταστροφή που συνεπάγονται τα μεγα-σχέδια της νέας μεξικανικής κυβέρνησης.   

Η Καμπάνια "SAMIR VIVE" απαιτεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του και στηρίζει τους αγώνες των ιθαγενών λαών για την υπεράσπιση της γης τους και της αυτονομίας τους.

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ! 

 1. *TWITTAZO για τον SAMIR 

20 de febrero 21:00h (Madrid) / 14:00h (Cd. México) 

 Καμπάνια στο twitter για τον Samir Flores. 20 Φλεβάρη, 2η επέτειος από τη δολοφονία του. #SamirVive

# Πάρε μέρος! Σάββατο 20 Φλεβάρη, από τις 9.00μμ (Μαδρίτη), 10.00μμ (Ελλάδα), 2.00μμ (Μεξικό). Χρησιμοποίησε τα hashtags: #SamirVive #LaGiraZapatistaVa 

Στείλε tweets για τη στήριξη της καμπάνιας  

Ο αγώνας συνεχίζεται, #SamirVive.

 Ο Σαμίρ Φλόρες, υπερασπιστής της γης, δημοσιογράφος και μέλος του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου δολοφονήθηκε στις 20 Φλεβάρη 2019. Απαιτούμε δικαιοσύνη και αλήθεια! #SamirVive