Δεν είναι αυτό ο άνθρωπος...

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 30.10.23 ]

Το ρεπορτάζ της φρίκης δεν είναι από κάποιο μέσο προπαγάνδας αλλά από την συστημική Ουάσιγκτον Ποστ (www.washingtonpost.com).  Μιλάει η Shrouq Aila που είδε τον 31χρονο σύζυγό της, τον δημοσιογράφο Roshdi Sarraj να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της. Είδε ένα κόψιμο στο κεφάλι του τόσο βαθύ που μπορούσε να δει την εγκεφαλική ουσία.

Το πρωί της 22ας Οκτωβρίου σημειώθηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη στη γειτονιά Tel-al-Hawa στην πόλη της Γάζας. Η Shrouq Aila πήρε την 11 μηνών κόρη της και πήγε στο ισόγειο του σπιτιού των πεθερικών της, κρατώντας το χέρι του συζύγου της, Roshdi Sarraj. Σε λίγα δευτερόλεπτα όλα καλύφθηκαν από τη σκόνη. Μετά είδε στα πόδια της με ανοιγμένο κεφάλι τον άντρα της.

Ένιωθε ότι τρελαινόταν. «Ούρλιαζα στο δρόμο: Ασθενοφόρο, ασθενοφόρο. Βοηθήστε μας, βοηθήστε μας», διηγήθηκε η Άιλα πνιγμένη στα δάκρυα, στην Ουάσιγκτον Ποστ. Τελικά, τα αδέρφια και οι γείτονες του Sarraj τον μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο al-Quds με τα πόδια. Όμως ο 31χρονος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης δεν επέζησε.

Χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας έχασαν συγγενείς και φίλους στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Τώρα βλέπω έναν ενήλικα. Κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί. Το χαϊδεύει, το παρηγορεί. Το παιδί είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του που επέζησε. Ο ενήλικας κλαίει. Το βλέμμα του παιδιού είναι απλανές. Ακουμπάει το κεφάλι του στην αγκαλιά του άντρα… 

ΟΧΙ. Δεν είναι αυτό ο άνθρωπος…

Σταματήστε τη σφαγή...

*Στη φωτογραφία ένα άλλο παιδί κάθεται πάνω στα ερείπια του βομβαρδισμένου σπιτιού...