Γαλλία: Κάλεσμα για ένωση των αριστερών

[ ARTI news / Κόσμος / 10.06.24 ]

Στη Γαλλία, περισσότερες από 350 προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος, του πολιτισμού και της οικολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Julia Cage, Esther Duflo, Didier Fassin, Hervé Le Tellier, Lydie Salvayre, Cyril Dion και Ariane Ascaride, καλούν σε συστράτευση κατά της ακροδεξιάς στην οποία ο πρόεδρος Μακρόν ανοίγει τις πόρτες της εξουσίας.

«Χρειάζεται ένας ξεσηκωμός. ΤΩΡΑ! Η ακροδεξιά μόλις πέτυχε ένα ιστορικό σκορ σε ένα απειλητικό παγκόσμιο πλαίσιο και φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας στη Γαλλία. Ο Εμανουέλ Μακρόν παίζει πόκερ με τη Δημοκρατία, έξι μήνες αφότου ψήφισε με την ακροδεξιά έναν επαίσχυντο νόμο για τη μετανάστευση.» γράφουν στο κάλεσμά τους οι Γάλλοι αριστεροί.

«Αυτό το συμβάν πρέπει να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Έχουμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να σταματήσουμε την ακροδεξιά να κυβερνήσει τη χώρα… Η Αριστερά πρέπει επιτέλους να επανασυνδεθεί… Όπως και το 1934, πρέπει να υπερασπιστούμε «ό,τι κέρδισε ο λαός όσον αφορά τα δικαιώματα και τις δημόσιες ελευθερίες». «Ενωμένοι, αριστεροί και οικολόγοι έχουμε τα μέσα να γίνουμε η ηγετική πολιτική δύναμη στην επόμενη Εθνοσυνέλευση. Χωρισμένοι, ανοίγουμε τον δρόμο προς την εξουσία για την ακροδεξιά.» καταλήγει το κάλεσμα.