Άρτα: Κρατούσαν ομήρους Πακιστανούς για λύτρα

[ ARTI news / Ήπειρος / 15.07.19 ]

Μέσα σε χώρους πτηνοτροφείου το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας στην Ράχη Άρτας κρατούσε φυλακισμένους 14 Πακιστανούς μια ομάδα ομοεθνών τους και ζητούσε λύτρα για να τους απελευθερώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πακιστανοί κρατούνταν όμηροι για περισσότερες από 10 ημέρες και οι επτά ομοεθνείς τους ζητούσαν μέχρι και 10.000 δολάρια για να τους απελευθερώσουν.
Συγγενείς δύο Πακιστανών κατέλαβαν τα λύτρα στο κύκλωμα και απελευθερώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ξετυλίγοντας το κουβάρι του κυκλώματος.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
"Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, 7 Πακιστανοί που κατακρατούσαν παράνομα 14 ομοεθνείς τους σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Οι παθόντες κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους

Προανάκριση σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας".