Άρτα: Θέλουν να κλείσουν το θέατρο του Κάστρου

[ ARTI news / Ήπειρος / 22.09.19 ]

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους Αρτινούς και τις Αρτινές η δήλωση της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων Άρτας ότι θα κλείσει το θέατρο του Κάστρου!

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στη συναυλία της συμφωνικής Ορχήστρας της Magna Grecia που δινόταν στο θέατρο του Κάστρου, η προϊσταμένη της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας και μέλος του ΚΑΣ Βαρβάρα Παπαδοπούλου ανήγγειλε ότι η συναυλία αυτή θα είναι η τελευταία που θα παρακολουθούσαμε στο χώρο αυτό, γιατί το θέατρο θα κλείσει για να συντηρηθεί και να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε ομοίως ότι θα κλείσει όντως το θέατρο και θα δημιουργηθεί καινούργιος χώρος για συναυλίες και εκδηλώσεις στο Παραλίμνιο Πάρκο της Άρτας.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών που δεν έχουν μεν αντίρρηση να συντηρηθεί το θέατρο, αλλά να μην πάψει να λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων, καθώς έτσι προσδίδει στον μουσειακό χώρο ζωντάνια και τον συνδέει με τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή.

Με την ίδια λογική, επιχειρηματολογούν πολίτες της Άρτας, και στο κάστρο των Ιωαννίνων δεν θα πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις! «Αυτές οι αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν τα μουσεία σαν αποστειρωμένα μαυσωλεία είναι παρωχημένες», καταλήγουν και ζητούν να μην πραγματοποιηθεί η απόφαση αρχαιολογίας και δημοτικής αρχής.