Άνθρωποι και φασίστες

[ Κώστας Κάππας / Ελλάδα / 09.07.21 ]

Μελετώντας οι κοινωνιολόγοι το είδος “Άνθρωπος”, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (ΣΝ) των δισεκατομμυρίων που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη, μπορεί να περιγραφεί με μια μαθηματική καμπύλη, την λεγόμενη “Γκαουσιανή Καμπύλη”. Η κατανομή αυτή είναι σαν καμπάνα εκκλησίας. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων διαθέτει στοιχειώδη, μέση ή σχετικά ανεπτυγμένη ΣΝ και καλύπτει την περιοχή της κυρίως καμπάνας (περίπου 85%). Η δεξιά “ουρίτσα” της καμπάνας, εκφράζει το πλήθος των ατόμων με πλήρως ανεπτυγμένη ΣΝ (περίπου 5%) και η αριστερή “ουρίτσα” από την άλλη πλευρά, το πλήθος των ατόμων με πρωτόγονη ΣΝ (10%).

Η αριστερή “ουρίτσα” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλους εκείνους που τα εγκληματικά τους ένστικτα τα επενδύουν και με την φασιστική ιδεολογία. Τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας “ανθρώπων”, δηλαδή εκείνα που εισπράττουμε εμείς οι υπόλοιποι, είναι εξαιρετικά πρόδηλα. Οι φασίστες:

Δεν έχουν συναίσθηση. Δεν μπαίνουν δηλαδή στην θέση του Άλλου. Διαθέτουν από την γέννησή τους μόνο τα 4 βασικά ένστικτα (τα “4 F”, Food-Τροφή, Fight-Μάχη, Flight-Φυγή, Fuck-Σεξ) και δεν αναπτύσσουν, όπως τα φυσιολογικοί όντα, όλα εκείνα τα ένστικτα–συναισθήματα που μας κάνουν πραγματικούς ανθρώπους. Θα μάθουν για την πείνα στον Τρίτο Κόσμο, τις εκατόμβες των σκοτωμένων στους αποικιακούς πολέμους και δεν θα πονέσουν. Δεν θα κάνουν αυτό που κάνουμε όλοι μας, που προς στιγμήν μπαίνουμε στο πετσί της μάνας που βλέπει το παιδί της να πνίγεται στην Μεσόγειο, ή του άνεργου πατέρα που δεν μπορεί το μεσημέρι να γεμίσει τσουκάλι και μας έρχεται σκοτοδίνη για τα θύματα και μίσος για τον θύτη.

Ψυχοπαθείς. Η έλλειψη ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την λογική της άριας φυλής, τους επιτρέπει να βασανίζουν και να σκοτώνουν με σαδισμό και χωρίς ενδοιασμό, οποιονδήποτε είναι ‘διαφορετικός’. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των κρεματορίων του Άουσβιτς και οι άγριες κραυγές χαράς για τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, στα νερά της Μεσογείου. Ο φασίστας σήμερα εκπαιδεύεται να στρίβει το μαχαίρι στην πληγή που ανοίγει στο σώμα, για να μην υπάρξει περίπτωση να επιζήσει το θύμα…

Σεξιστές. Το διεκήρυξε ο ναζισμός και ο Χίτλερ για τον ρόλο της γυναίκας στην νέα κοινωνία του Ράιχ (“να μαγειρεύει και να κάνει γερά παιδιά”). Το ίδιο ακριβώς λέει και το “μανιφέστο των γυναικών της Χρυσής Αυγής”. Να σημειωθεί ότι, στην σκληρή πραγματικότητα οι φασίστες είναι οι βασιλιάδες του trafficking. Παντού και πάντα σε ολόκληρη την υφήλιο, οι ακροδεξιές συμμορίες διακινούν γυναίκες για εκπόρνευση. Τον ελεύθερο χρόνο τους κυνηγούν αντάρτες, κομμουνιστές, αγωνιστές, πωλούν προστασία και ναρκωτικά (Μεξικανικά Cartels, CIA, Manuel Noriega, Fulgencio Batista, έλληνες παρακρατικοί, κ.α.).

Σεξουαλικά προβληματικοί. Η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις γυναίκες ως ισότιμα όντα τα οποία μπορεί να είναι εξυπνότερα από τους ίδιους, να έχουν καλύτερη επαγγελματική απασχόληση, να φέρνουν περισσότερα λεφτά στο σπίτι και να τους χώνουν φυλακή εάν σηκώσουν χέρι επάνω τους, οδηγεί τα φασιστοειδή σε αδυναμία συμμετοχής σε ισότιμο και γεμάτο αγάπη sex, απολαυστικό και για τους δύο. Αντίθετα αναδύεται η ζωώδης πλευρά του sex–βιασμού όπου κυριαρχεί η επιβολή στον άλλο. Γι’ αυτό και η προσφιλής βρισιά (απειλή), κυρίως απέναντι σε άνδρες των απανταχού φασιστών είναι “θα σε γαμ@ίσω ρε”. Γιατί αυτή η επιλογή; Για έναν πολύ απλό λόγο: Η απειλή σημαίνει κατ’α ρχήν ‘επιβολή σεξ χωρίς συναίνεση’, με άλλα λόγια βιασμός. Το γεγονός ότι απευθύνεται σε άτομα του ιδίου φύλου (ασχέτως ποιος είναι ο ενεργητικός και ποιος ο παθητικός), είναι ο ορισμός τη ομοφυλοφιλίας! Η μη-παραδοχή της λανθάνουσας ομοφυλοφιλίας τους, είναι και η βασική αιτία που τους κάνει ιδιαίτερα επιθετικούς απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Εάν δε λάβουμε υπ’ όψιν μας και τα βασανιστήρια (Μανιαδάκης, χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεσμοφύλακες Μακρονήσου και Γυάρου, π.χ. Θεοφιλογιαννάκος, Μάλλιος και Μπάμπαλης επί Χούντας, ξυλοδαρμοί αριστερών και αλλοδαπών σήμερα), θα πρέπει να θυμηθούμε και πως επέμενε ο Φρόιντ ότι αυτοί που νοιώθουν ηδονή με τα βασανιστήρια, είναι πάντα σεξουαλικά διεστραμμένοι…

Χωρίς αίσθηση χιούμορ. Είναι γνωστή αλήθεια στους ψυχολόγους ότι, η συναισθηματική νοημοσύνη συμβαδίζει απόλυτα με την διάθεση γέλιου, καλοπροαίρετου χιούμορ και φιλικής διάθεσης. Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, οι μη-διαθέτοντες αυτά τα απλά χαρακτηριστικά, ανήκουν πάντα στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι πέρα από τον εαυτό τους και ίσως (ενστικτωδώς) από την οικογένειά τους, μισούν όλους τους υπόλοιπους. Παρατηρείστε τα στελέχη των φασιστών στα ΜΜΕ, ή τα ίδια ανθρωπάκια στην γειτονιά σας. Είναι πάντα μουτρωμένα και κακόκεφα, τα δε σπάνια ‘αστεία’ τους είναι πάντα δηκτικά και εγκληματικά (πρόσφατα τους έπιασε ο φακός να διασκεδάζουν περιγράφοντας πως ξεροψηνόντουσαν τα παιδιά των εβραίων στο Άουσβιτς)

Δειλοί. Έχουν την ψυχολογία του όχλου. Όταν είναι όλοι μαζί φέρονται σαν αγέλη, ουρλιάζοντας, δέρνοντας και μαχαιρώνοντας. Όταν ξεμοναχιαστούν τρέμουν και κλαίνε παρακαλώντας για επιείκεια, αποκηρύσσουν την ιδεολογία τους, καρφώνοντας πάντα τον άλλο (κλασσική πολιτική του Αρχηγού) για να αποφύγουν τις νομικές ευθύνες. Ας μην ξεχνάμε το άγριο έθιμο των αρχαίων Σπαρτιατών την “Κρυπτεία” (ομαδική επίθεση νέων μόλις νύχτωνε, με σκοπό την λήστευση και τον φόνο ειλώτων). Αυτή την ντροπή του ελληνικού πολιτισμού, οι φασίστες την έχουν κάνει επιστήμη, επιτιθέμενοι με μαχαίρια τρεις–τρεις, σε μεροκαματιάρηδες πακιστανούς στις 5 το πρωί…

‘Χριστιανοί’ Φονταμενταλιστές. Κάνουν τα ίδια ακριβώς που κάνουν οι τζιχαντιστές. Ο Θεός τους δεν έχει καμμία σχέση με τα κηρύγματα του Ιησού. Είναι ένα Θεός που μισεί τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους άθεους, τους άραβες, τους μαύρους και τους πρόσφυγες. Είναι θιασώτης του καπιταλισμού και επιβάλλεται με το μαχαίρι και τον φόβο. Ας θυμηθούμε τις συνεχείς επιθέσεις τους, μαζί με τις παραθρησκευτικές οργανώσεις, σε οτιδήποτε μυρίζει Πολιτισμό και Ιστορία (θέατρο «Χυτήριο», σινεμά Αλκυονίδα, εφημερίδα ‘Εποχή’, ‘Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο’, Μνημείο Ολοκαυτώματος, Μνημείο Παύλου Φύσσα, Νεκροταφεία θυμάτων ναζισμού, Μνημεία Εθνικής Αντίστασης και άλλα πολλά)

Πατριδοκάπηλοι. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα οι φασίστες τα έχουν κάνει …στο όνομα της Πατρίδας. Στο μυαλό τους, η έννοια Πατρίδα δεν περιλαμβάνει κανένα από τα συστατικά της (Λαός, κοινή γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία). Πάντα στην υπηρεσία του διεθνούς Κεφαλαίου (ας μην ξεχνάμε ότι οι καπιταλιστές δεν έχουν πατρίδα και επίσης ότι οι μισές ερωτήσεις στην Βουλή της Χρυσής Αυγής ήταν υπέρ των εφοπλιστών). Πάντα έσπαγαν στο ξύλο τους απεργούς, τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές, πάντα τον Λαό, υπερασπίζοντας την Εργοδοσία. Στο όνομα της …Πατρίδας υπηρέτησαν την 4η Αυγούστου, ντύθηκαν Γερμανοτσολιάδες, φόρεσαν κουκούλες στο Μπλόκο και φώναξαν “Ρόμελ κράτα γερά”, εκπαιδεύτηκαν στην τρομοκρατία στην Ιταλία από την φασιστική ‘Ordine Nuovo’, επισκέφθηκαν στην Αμερική την Ku Klux Klan (ΚΚΚ) για να υποβάλλουν τα σέβη τους. Είναι οι ίδιοι, που παρ’όλη την “υπερήφανη καταγωγή”τους, γράφουν άθλια ελληνικά και μιλούν μία περίεργη διάλεκτο, ανακατεύοντας και σκοτωμένα αγγλικά για να είναι “in”. Είναι οι ίδιοι που θα διαστρεβλώσουν την ιστορία μας, προβάλλοντας την "κρυπτεία", τις κατακτήσεις του Αλέξανδρου και την χυδαία ρήση “Όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, εσείς… “, ενώ ταυτόχρονα θα αγνοήσουν Ιπποκράτη, Σωκράτη και Πλάτωνα και θα εξαφανίσουν Τραγωδούς, Λεύκιππο και Ηράκλειτο. Είναι οι ίδιοι που το τρίπτυχο ιδανικό του ελληνικού λαού “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” απλά το πυροβόλησαν, το πυροβολούν και θα το πυροβολούν όσο υπάρχουν.

Μηδενική Παιδεία.

Οι ίδιοι καλύπτονται πλήρως από την φράση (από ένα έργο) του Hanns Johst, υψηλόβαθμου στελέχους των Ναζί, “Όταν ακούω την λέξη ‘κουλτούρα’ μου έρχεται να βγάλω το πιστόλι μου”.

Τα παιδιά τους τα τρέφουν με μίσος για το διαφορετικό. Τα διδάσκουν Επιθετικότητα, Πόλεμο, Στρατοκρατία, Έλεγχο, Πειθαρχία, Ιεραρχία και Τυφλή Πίστη στον Μεγάλο Αρχηγό. Τους στερούν τις έννοιες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Κατανόησης, της Συγχώρεσης. Παρατηρείστε ότι είναι η απόλυτη συνταγή για δημιουργία λύκων αγέλης, όχι φυσιολογικών ανθρώπων.

Ρατσιστές. Η ρατσιστική συμπεριφορά είναι η κλασσική αντίδραση, όχι του αγράμματου, αλλά αυτού που δεν έχει Παιδεία. Οι φασίστες έχουν βαθύ σύμπλεγμα κατωτερότητος. Η απελπισμένη ανάγκη τους για εύρεση, πάση θυσία, κάποιου πιο κάτω από αυτούς και η έλλειψη επίκτητων προσόντων (τέχνη, επιστήμη, κοινωνικότητα) τους κάνει να προβάλλουν και να συγκρίνουν πατρίδες, DNA, προγόνους, “προσόντα” θολά, αναπόδεικτα και άσχετα και για τα οποία σε τελική ανάλυση, οι ίδιοι δεν συνέβαλλαν στο παραμικρό…

Αποκλείεται να διαβάσουν αυτό το κείμενο (και οποιοδήποτε κείμενο…) οι φασίστες. Εξ άλλου δεν γράφτηκε γι’ αυτούς. Γράφτηκε για εκείνους οι οποίοι συγχρωτίζονται με τα αποβράσματα αυτά στις διαδηλώσεις του “να καεί να καεί το μπουρ@έλλο η Βουλή”, “για την Μακεδονία μας” ή για να “κλείσουν τα hot spots και να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες”. Εκείνους που θεωρούν ότι “καλό μας κάνει η παρουσία των ακροδεξιών-φασιστών, αφού έτσι είμαστε περισσότεροι και πιο δυναμικοί για να περάσουν οι θέσεις μας”. Ας προσέξουν ότι στον εναγκαλισμό ανθρώπων και κοπράνων, μετά τον αποχωρισμό, δεν μυρίζουν τα κόπρανα “ανθρωπίλας” αλλά οι άνθρωποι “σκατίλας”…

*Ο Κώστας Κάππας είναι καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας