Υπόθεση 18χρονης: Το θράσος του κ. Χρυσοχοΐδη

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.07.21 ]

Το θράσος του υπουργού Χρυσοχοΐδη δεν έχει όρια. “Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να αφορά αστυνομικό. Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων.”, αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Το γεγονός ότι χρειάστηκε να ξεσηκωθούν φεμινιστικές οργανώσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατήγγειλλαν την στάση της αστυνομίας, δεν λέει τίποτα στον υπουργό. Ούτε ότι επί πολλές ώρες  οι αστυνομικοί ταλαιπωρούσαν το κορίτσι, χωρίς να του επιτρέπουν να έρθει σε επαφή με δικηγόρους, του λέει κάτι. Για τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη όλα αυτά παρέλκουν και ότι απλά είχαμε “μια δραματική ανθρώπινη ιστορία”, παραβλέποντας σκοπίμως ότι η καταγγελία γίνεται για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι άντρες του το θύμα. Ότι το ταλαιπωρούσαν επί ώρες, ότι δεν του παρείχαν την ψυχολογική και νομική προστασία που απαιτούνταν, ότι αρχικά προσήγαγαν και στη συνέχεια συνέλαβαν τον αστυνομικό προαγωγό και βασανιστή μετά τις πιέσεις, ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες για ενδεχόμενη απόπειρα συγκάλυψης.

Παρόλα αυτά ο θρασύτατος Χρυσοχοΐδης παρουσιάζει όσους στάθηκαν από χθες στο πλευρό του κοριτσιού ως “εκμεταλλευτές” μιας “δραματικής ανθρώπινης ιστορίας”! Ναι, έτσι αποκαλεί το έγκλημα: “μια δραματική ανθρώπινη ιστορία”! Ευτυχώς δε, συνεχίζει ο υπουργός Προ.Πο., ότι “Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης...”. Είδατε η ΕΛ.ΑΣ.; Αυτή διεκπεραίωσε την υπόθεση σύμφωνα με τον υπουργό. Αλήθεια, για πόσο ηλίθιους μας περνά; Μάλιστα, το υπουργείο Προ.Πο. προσπάθησε μέσω των εξωνημένων μέσων ενημέρωσης να μεταθέσει τον τόνο από τον αστυνομικό στον βιαστή “πατέρα”! Επιπλέον μας "διόρθωσε" κάνοντας την 18χρονη 19χρονη! Παιγνίδια επικοινωνίας πάνω σε μία τραγωδία στην οποία δράστης είναι αστυνομικός. Γιατί γι' αυτούς προέχει να προστατευθεί το κύρος της ΕΛ.ΑΣ., αυτής που μπερδεύει το στόκο με την κοκαΐνη!

Ακολουθεί το κοινωνικό μάθημα: “Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.”. Ψεύδος. Το τμήμα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας έχει συσταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και καρκινοβατεί επί δύο χρόνια τώρα. Το ίδιο ισχύει και με την αντιμετώπιση της κατάχρησης αστυνομικής βίας.

Το θέμα με την ελληνική αστυνομία είναι ο μη επαγγελματισμός της που οδηγεί σε καταχρήσεις βίας, η ελλιπής εκπαίδευσής της και μία κοινωνική και πολιτική κουλτούρα που φασίζουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά είτε παραβλέπονται είτε ενισχύονται από τη σημερινή κυβέρνηση με συνέπεια τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας ακόμη και σε βάρος των θυμάτων. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη διαπλοκή με το έγκλημα και τη διαφθορά, τότε αυτός ο οργανισμός βλάπτει σοβαρά την ελληνική κοινωνία και απαιτεί ριζικές λύσεις...