Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

[ ARTI news / Ελλάδα / 25.01.23 ]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως «ένα πρώτο βήμα» προς τον λαό, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε «αρχηγό και εγκέφαλο του εγκληματικού και ρυπαρού δικτύου».

«Γνώριζε ότι υπάρχουν αποδείξεις και φοβόταν ότι κάποια στιγμή μπορούσαν αυτά να βγουν στο φως και δεν ήθελε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί. Έφτασε στα άκρα προκειμένου να το πετύχει αυτό, με τα απόρρητα και τις απειλές. Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και να τη στρέψει εναντίον της ανεξάρτητης Αρχής, γιατί είναι ένοχος και γιατί είναι ο εγκέφαλος αυτού του παρακράτους», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τα πρόσωπα που τεκμηριωμένα παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ φθάνουν τους 10, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσε πως ο φάκελος που παρέλαβε απ' τον κ. Ράμμο, περιλάμβανε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.