Ο ωραίος Μητσοτάκης, ο κακός Μηταράκης και ο μεγαλοϊδεατισμός

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.10.21 ]

Τα δύο πρόσωπα της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Μ. Μητσό είναι: Ο «πραγματιστής» Μητσοτάκης από τη μια και από την άλλη ο «ιταμός» Μηταράκης.

Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ι.Κ. Πρετεντέρη, χθες στη Βουλή, είναι: Από τη μια, η Ελλάδα της ισχύος και από την άλλη η Ελλάδα της ‘ανθρωπιστικής βοήθειας’.

Δύο αναλύσεις στην ίδια εφημερίδα και στην ίδια σελίδα(ΤΑ ΝΕΑ 8.10.2021). Ο Μιχάλης Μητσός επιδαψιλεύει τιμές και κολακείες στον "πραγματιστή" Κυριάκο Μητσοτάκη που υπογράφει συμφωνία η οποία προβλέπει να πηγαίνουν Έλληνες στρατιώτες στις (μετα)αποικίες της Γαλλίας στην Αφρική, ενώ συγχρόνως επιπλήττει αυστηρά τον Μηταράκη και το Λιμενικό που τσακίζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και μας εκθέτουν στο Spiegel και τη Liberation! Όμως οι πρόσφυγες που "πνίγονται" στο Αιγαίο από τους γάντζους των Ελλήνων Λιμενικών είναι και οι Αφρικανοί οι οποίοι φεύγουν κυνηγημένοι από τους ξένους στρατιώτες, όπως οι Γάλλοι, οι Έλληνες κ.ά., που "ξεσκίζουν" οικονομικά και κοινωνικά τις χώρες τους.

Στη δεξιά στήλη της ίδιας σελίδας, της ίδιας εφημερίδας, ο Ι. Κ. Πρετεντέρης διακρίνει επίσης τον μέγα πολιτικό Μητσοτάκη που προωθεί την Ελλάδα της «ισχύος», ενώ οι άλλοι, εκείνοι της αριστερής αντιπολίτευσης θέλουν μια Ελλάδα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»(σ.σ. η «αλληλεγγύη» είναι απαγορευμένη λέξη)! Και οι δύο φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι μιλούν για «υποστήριξη κοινών συμφερόντων» με τη Γαλλία! Ναι, κοινών συμφερόντων. Όποιος διακρίνει στις γραμμές αυτές στοιχεία «μεγαλοϊδεατισμού» και εθνικισμού, δεν κάνει λάθος. Όποιος σκεφτεί ότι με ανάλογα επιχειρήματα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, επίσης δεν λαθεύει. Μόνο που η Τουρκία δεν είναι Φενέρ Μπαχτσέ και ο Ερντογάν δεν είναι Πέλκας!  

Η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δεν παρακολουθεί τις επικίνδυνες πολιτικές ακροβασίες των αρθρογράφων των «Νέων», και δεν θεωρεί ότι η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην Αφρική γίνεται για λόγους ισχύος ή για "εξυπηρέτηση κοινών συμφερόντων". Αντιθέτως, εξηγεί ότι πρόκειται για την «πληρωμή» της γαλλικής συνδρομής στο Αιγαίο. Για τη φουκαριάρα την «αμοιβαιότητα» και κατ’ επέκταση για τη «μαμά Ελλάδα» και το Αιγαίο θα πάνε τα ελληνόπουλα στο Μάλι. Γι’ αυτό  η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της (8.10.2021) επικρίνει για «λαϊκισμό του ‘τζάμπα΄» την αντιπολίτευση που θέλει η γαλλική βοήθεια να παρέχεται χωρίς καμία ανταπόδοση! 

Ισχύς ή ...ανάξια πλερωμή; Μητσοτάκης ή Μηταράκης; Κυβερνητικός πραγματισμός ή λαϊκισμός της αντιπολίτευσης; Ερωτήματα, διαζεύξεις και δήθεν αντιθέσεις, επίπλαστες κι αστείες. Όλα προπαγάνδα.

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός τραβάει την ανηφόρα.

Και δεν θα αργήσει η ώρα που αντί για ψωμί θα μας προτείνουν να τρώμε… κανόνια. Αν δεν προλάβουν να μας «φάνε» αυτά…

*Γράψαμε χθες -εμείς και πολλοί άλλοι- ότι ο Κασιδιάρης συνεχίζει να επικοινωνεί τον φασιστικό του λόγο από τη φυλακή με την ανοχή της κυβέρνησης. Αμέσως η κα. Νικολάου ζήτησε έρευνα… Σε τι συνίσταται άραγε η έρευνα; Δεν άκουσε η Νικολάου τη φωνή του έγκλειστου Κασιδιάρη ο οποίος ξερνάει μίσος μέσα από τη φυλακή; Ως εάν να έχει εκεί ολόκληρο πολιτικό γραφείο;