Ο νόμος Κατρούγκαλου και η απεργία στην αρχαία Επίδαυρο

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.07.22 ]

Τα ψέματα της εξουσίας βρίσκονται στα ψιλά γράμματα.

Α. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παπαχλιμίντζος έλεγε χθες ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αφορούσε το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά η Έφη Αχτσιόγλου του απέδειξε ότι αφορούσε το νόμο της ΝΔ, όμως το αυτί του «δημοσιογράφου» δεν ίδρωσε! Δεν ζητάνε, βλέπετε, όλοι οι δημοσιογράφοι συγγνώμη!

Β. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κήρυξε σήμερα στάση εργασίας στην Αθήνα και την Επίδαυρο, γιατί επί ένα μήνα ζητάει αύξηση 15 ευρώ (ξενοδοχείο, διατροφή) για τις εκτός έδρας παραστάσεις, αλλά από την κυβέρνηση δίνονται μόνο προφορικές και αόριστες υποσχέσεις.

Όμως, όπως είπαμε, τα κόλπα της εξουσίας βρίσκονται στα «ψιλά γράμματα». Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ: «…η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είναι σύμφωνη για συνολική αύξηση 15% της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης, σε πλήρη ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος και ότι το ΥΠΠΟΑ έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς για κάθε τέτοια αναπροσαρμογή πρέπει πρώτα να εξευρεθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος…»!

Αφού η κα. Μενδώνη συμφωνεί με το αίτημα, προς τι η στάση εργασίας; θα ρωτούσε ένας λογικός άνθρωπος. Τι επιδιώκει ο Μπιμπίλας; 

Κι όμως η συμφωνία την οποία επικαλείται η υπουργός Πολιτισμού είναι "μισή", αφού πρέπει, όπως λέει η ίδια, να συμφωνήσει και το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να βρει τον «απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο», δηλαδή τα λεφτά. Ήδη πέρασε ένας μήνας και ο… χώρος δεν βρέθηκε.

Το να λέει συνεπώς το ΥΠΠΟΑ ότι η στάση εργασίας δεν έχει νόημα, γιατί υπάρχει συμφωνία, είναι ψέμα και εμπαιγμός!

 Τι ζητάει το ΣΕΗ; ο «δημοσιονομικός χώρος» να βρεθεί τώρα και τα χρήματα να δοθούν άμεσα και όχι μετά από «λίγους μήνες» (τι είναι λίγοι μήνες;) που θα έλεγαν και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.