Νέα γυναικοκτονία

[ ARTI news / Ελλάδα / 30.07.21 ]

Ακόμη μία γυναικοκτονία. Ένας 40χρονος κατέσφαξε την 31χρονη σύζυγό του στη Δάφνη και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία. Όπως ισχυρίστηκε, κίνητρο της πράξης του ήταν η ζήλεια. Αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα στο κρεβάτι νεκρή, με θανάσιμα τραύματα στο λαιμό.

Ο δολοφόνος επιχείρησε να υπερασπιστεί στη "γραμμή Μπαλάσκα" τον εαυτό του, λέγοντας πως «τον τύφλωσε η ζήλεια»!

Πρόκειται για την έκτη γυναικοκτονία στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου, και τη δεύτερη δολοφονία γυναίκας μέσα σε έναν μήνα.

Η αστυνομία αδιαφόρησε και πάλι

Μια γυναίκα, γειτόνισσα του θύματος, με ανάρτησή της στα social media αναφέρει ότι είχε ειδοποιήσει τις αρχές πριν από περίπου 20 ημέρες, καθώς είχαν θορυβηθεί στην πολυκατοικία από τη φασαρία.

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν. Δεν έκανα καταγγελία για πάρτυ. Σας κάλεσα ενώ είχα θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όταν την σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανα κανάλι για να σας φωνάξουν» έγραφε στις 11 Ιουλίου η γειτόνισσα του θύματος.

«Ήταν ένα ζευγάρι που τσακωνόταν συχνά, δεν έσκασε κάτι ξαφνικό. Στις 11 Ιουλίου είχα κάνει καταγγελία στην αστυνομία γιατί είχαν τσακωθεί την ημέρα εκείνη και ακούγονταν στην πολυκατοικία. Η αστυνομία ήρθε την ημέρα εκείνη, πέρασε το περιπολικό από κάτω και μέχρι εκεί. Δεν νομίζω οι αστυνομικοί να τους χτύπησαν την πόρτα, δεν έκαναν κάτι», είπε σε εφημερίδα η γειτόνισσα της δολοφονηθείσας.