Θρασύτατοι ψεύτες και υβριστές

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.08.21 ]

Εκτός από ανίκανοι είναι και θρασύτατοι. «Δεν βλέπουμε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, γιατί τα βλέπει μόνο ο συντονιστής», έλεγε χθες βράδυ περιδιαβαίνοντας τα κανάλια της αποδεδειγμένα ανυπόληπτης τηλοψίας ο «ειδικός» Φ. Καραϊωσηφίδης. Μόνο ο συντονιστής «βλέπει», όλοι οι άλλοι είμαστε τυφλοί! Ψεύδη ενδεδυμένα το ύφος του επαΐοντα. Αυτός μόνο γνωρίζει! Οι άλλοι είμαστε ηλίθιοι. Σε λίγο θα μας πουν πως δεν καιγόμαστε, ότι νομίζουμε πως καιγόμαστε. Ύβρις; Τουλάχιστον.  

«Πόσα αεροπλάνα έχουμε;» ρωτάει η δημοσιογράφος. «45» απαντά ο Καραϊωσηφίδης. Ναι, «45»! «Δικά μας ή συμπεριλαμβάνονται κι αυτά της βοήθειας;» ξαναρωτά η δημοσιογράφος. Κάτι πάει να πει ο «ειδικός», αλλά τον διακόπτει ο παραπλεύρως «εντεταλμένος δημοσιογράφος» για να διαβάσει… εκτάκτως την «πρωθυπουργική ευγνωμοσύνη» στους πυροσβέστες των άλλων χωρών! Το ερώτημα και η απάντηση ξεχάστηκαν. Εκείνο που έμεινε είναι πως έχουμε 45 πυροσβεστικά εναέρια μέσα! Κάποιος κυβερνητικός είχε μιλήσει για 70! Και η β. Εύβοια γίνεται παρανάλωμα χωρίς μια ρίψη από τον αέρα. «Τα αεροπλάνα δεν ρίχνουν στη φωτιά» ξαναλέει ο Καραϊωσηφίδης. Ας ρίξουν «περιμετρικά», άθλιε! Ασύστολα ψέματα χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα.  

Αναμένεται ίσως και άλλο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ένας ακόμα «δεκάρικος» λόγος όπου θα υποσχεθεί πάλι πως θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε τ’ άλλο, ότι φταίνε οι προηγούμενοι, η κλιματική κρίση, τα πεύκα, όλοι οι άλλοι! Χωρίς να το αντιληφθείς θα ξεχάσεις ότι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκονται δύο χρόνια στην εξουσία. Ότι είναι αυτοί που προσέλαβαν μπάτσους και όχι πυροσβέστες. Ότι είναι αυτοί που υποσχέθηκαν ότι θα σβήνουν τις φωτιές σε 15 λεπτά!

Μα πιο πολύ κι από τα ψέματά τους, εξοργίζει η αυτοεπιβράβευσή τους ότι πέτυχαν οι «εκκενώσεις» τους, ότι κατάφεραν να μας σώσουν. Κι ας εκπυρώθηκε κυριολεκτικά η ψυχή μας. Κι ας γίναμε πρόσφυγες στον τόπο μας…