Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια

[ ARTI news / Ελλάδα / 04.08.21 ]

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Ροβιές της Εύβοιας, όπου το Λιμενικό επιχειρεί να απεγκλωβίσει κατοίκους από παραλία. 

Οι φωτιές έχουν ήδη μπει στο χωριό και καίνε σπίτια. Κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία, θορυβημένοι από την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς. Τελικά εγκλωβίστηκαν στην παραλία και απομακρύνονται από σκάφη του λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς και, εκτός από τις Ροβιές, έχει εκκενωθεί η μονή που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε και το Παλαιοχώρι, ενώ η πυροσβεστική είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση κατοίκων και από τους οικισμούς Καλαμούδι, Όσιος Δαυίδ και Δαμιά. Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Κούλουρος και Μαρούλι. Ανάλογη εντολή δόθηκε για συνολικά 12 οικισμούς. 

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. Ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, ένα άλλο προς Κουρκουλούς και Σκεπαστή, και ένα τρίτο μέτωπο στη Δαμιά. Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί.

Ηλεία

Μαίνεται η φωτιά και στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου