Εκδηλώσεις του Ε.Κ. Άρτας για την Πρωτομαγιά

[ ARTI news / Ελλάδα / 22.04.23 ]

-Την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Α θα γίνει εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας με Θέμα: Η Αγροτική εξέγερση του 1882 στην Άρτα και η πορεία διαμόρφωσης της Εργατικής Τάξης στην πόλη. Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου" το ματωμένο θέρος του 1882" Γιώργος Παπασωτηρίου.

-Την Κυριακή 30 Απρίλη θα γίνουν συγκεντρώσεις και κατάθεση στεφανιών έξω από το εργοστάσιο «Ήπειρος» για τον Χρήστο Ζορμπά (10.οο π.μ.) και στο σημείο που σκοτώθηκε ο Γιώργος Γούντζας (3ο Χιλ. Άρτας – Φιλιππιάδας) (11.οο π.μ.)

-Την Δευτέρα 1η Μάη θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, στις 10:30πμ

 Απόσπασμα της ανακοίνωσης του Ε.Κ.Α. για την Πρωτομαγιά: 

“Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι. Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.... Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!...”