Δίκη δολοφονίας Ζακ: Ένοχοι οι δύο, αθώοι οι αστυνομικοί!

[ ARTI news / Ελλάδα / 03.05.22 ]

Εκδόθηκε η απόφαση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Σχετικά με τους τέσσερις αστυνομικούς, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση.

Ποινή δέκα χρόνων

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών στον κάθε ένα επιβλήθηκε στον κοσμηματοπώλη και στο μεσίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δεκτή έγινε και η πρόταση για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος. Ο μεσίτης οδηγείται στην φυλακή.