Απόλυση συνδικαλιστή γιατρού στον «Ευαγγελισμό»

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.07.22 ]

Νέα υπόθεση εκδικητικής αντιμετώπισης συνδικαλιστή γιατρού. Μετά την περυσινή μη ανανέωση της σύμβασης στον συνδικαλιστή γιατρό Κώστα Καταραχιά από την διοίκηση του «Άγιου Σάββα», που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, έχουμε και νέα εκδικητική αντιμετώπιση του συνδικαλιστή γιατρού, Νίκου Σκούφογλου, από τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου. Κι αυτό παρά την θετική εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που ήταν υπέρ της ανανέωσης.

Όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης.

Κι αυτό σε μια περίοδο που δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του «Ευαγγελισμού» εκδικείται τον συνδικαλιστή γιατρό για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και ενός άλλου γιατρού, επειδή επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του «Ευαγγελισμού» και την ανανέωση της σύμβασης του γιατρού.

Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα όλων μας.

«Δεν θα μας φιμώσουν», διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων, απαιτώντας να πάψουν οι διώξεις σε υγειονομικούς, τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όσο και σε άλλα.