Περιποίηση νυχιών για την... Ημέρα της Γυναίκας

[ ARTI news / Ήπειρος / 04.03.22 ]

ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ

Με ένα πρωτότυπο (και μάλλον σεξιστικό) τρόπο θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας με το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας προσκαλούν τις γυναίκες να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας, Τρίτη 08 Μαρτίου, στο πολιτιστικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ», με δωρεάν περιποίηση νυχιών! Μάλιστα, όποιες κυρίες παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γλυκιές δημιουργίες των σπουδαστών του τμήματος "Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης- Αρχιμάγειρας"!
Αναρωτιέμαι, σε ποιες κυρίες απευθύνεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου; Στις εργαζόμενες; Στις αγρότισσες; Στις άνεργες; Στις γυναίκες (νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δύο χρόνια τώρα και αγωνίζονται κατά της πανδημίας; Στις μετανάστριες; Στις προσφύγισσες; Στις μακροχρόνια άνεργες; Στις γυναίκες ΑμεΑ;

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που είχε γίνει από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Ν. Υόρκη το 1857 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας λιγότερο ωράριο, και ίσα μεροκάματα με τους άντρες.

Αυτή την μέρα τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλλων.

Είναι μία γιορτή χωρίς καρδούλες, πολύχρωμα μπαλόνια, όμορφα νυχάκια και γλυκάκια!