Ο λαός έδιωξε τον άνθρωπο των «κορακιών»

[ ARTI news / Ελλάδα / 28.02.23 ]

Κατεχάκη

Κοιτάξτε αυτά τα πρόσωπα, το βλέμμα τους. Μόλις τους πέταξαν έξω από το σπίτι τους, στην Θωμά Οικονόμου 5 (Κατεχάκη). Ο δικαστικός επιμελητής παραβίασε την κλειδαριά του σπιτιού τους, παρα-βιάζοντας τις ψυχές τους. Η μέρα θεωρήθηκε κατάλληλη για την εισβολή του εντεταλμένου των «κορακιών», αφού όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στον… Πολάκη.  

Όμως για μία ακόμη φορά οι αλληλέγγυοι απέτρεψαν την έξωση. Ο δικαστικός επιμελητής αναγκάστηκε να δώσει τα κλειδιά της αλλαγμένης κλειδαριάς στην οικογένεια και απομακρύνθηκε με την παρέμβαση των ανθρώπων. Η μάνα με τα δυο παιδιά της ξαναμπήκαν στο σπίτι.

Άγιος Παντελεήμονας

Τα «κοράκια» των funds μπήκαν από το παράθυρο σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αθήνα, και είπαν στην ανάπηρη ιδιοκτήτρια που ζει καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι: «”Έχεις 5 λεπτά να φύγεις” μου είπαν και μάζεψαν τα φάρμακά μου σε μία σακούλα».

Η νέα απάνθρωπη υπόθεση που αφορά στους πλειστηριασμούς κατοικιών, προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς η 50χρονη Ευδοκία Παπαθανασίου λαμβάνει επίδομα 310 ευρώ και έτσι έχασε το σπίτι της, αφού δεν μπορούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο ούτε να έρθει σε συμφωνία με το fund που το απέκτησε. Επομένως, όχι μόνο έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ αλλά είδε ανθρώπους να προσπαθούν να την βγάλουν εισβάλλοντας από το παράθυρο.

Η γυναίκα είχε στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα αναπηρίας σταμάτησε την εργασία της ως κομμώτρια και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Μάλιστα προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με το fund που πήρε το δάνειο αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας του χαμηλού εισοδήματός της.

Η γυναίκα εξήγησε ότι ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν λίγους μήνες για να μπορέσει να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει αξιοπρεπώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άτομα αυτά της μάζεψαν σε μία σακούλα πάνω από δέκα φάρμακα και την τσάντα της για να φύγει άμεσα και τα πέταξαν στο πάτωμα.

Η έξωση της γυναίκας τελικά απετράπη από συλλογικότητες που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι.  

Ο λαός σώζει το λαό…