Δεν θέλουν τον Κώστα Καναβούρη στο Τρίτο πρόγραμμα

[ ARTI news / Ελλάδα / 23.11.22 ]

Η ΕΡΤ (Τρίτο πρόγραμμα) «συνταξιοδοτεί» τον Κώστα Καναβούρη! Η υπέροχη εκπομπή του «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» από το Τρίτο Πρόγραμμα σταματάει λόγω... συνταξιοδότησης! Ο Κώστας Καναβούρης έκανε ένσταση όπως γράφει: «για ολιγόμηνη παράταση επειδή το σχετικό χαρτί μου ήρθε κάπως ξαφνικά (10/10/2022), και για να μην διαταραχθεί απότομα το πρόγραμμα του «Τρίτου», πλην όμως η απάντηση ήταν αρνητική.». Η ποίηση φαίνεται ότι ενοχλεί. Γιατί "οι λέξεις είναι πρόκες".

Απόψε, λοιπόν, θα μεταδοθεί μία από τις τελευταίες εκπομπές όπου θα παρουσιαστεί η ποιήτρια Μαρία Καντ (Καντωνίδου), φετινό Κρατικό Βραβείο Ποίησης της Κύπρου (η ποιήτρια γεννήθηκε στην Κερύνεια, σήμερα ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Για την ποίηση της Μαρίας Καντ, γράφει χαρακτηριστικά η φιλόλογος και ποιήτρια Αγγελική Πεχλιβάνη, σχετικά με τον τίτλο «stanza». «Σαν να μας αφήνει η ποιήτρια μια παρακαταθήκη ή μια υπόσχεση με αυτόν τον δυναμικό τίτλο: ότι αυτή η ποιητική κατάθεσή της είναι μόνο το μέρος, ένα εξαιρετικό μέρος, ενός σημαντικού όλου που επίκειται».

Την εκπομπή πλαισιώνουν με τις εξαίσιες μουσικές τους οι: John McLaughlin – Katia Labeque, Herbie Hancock (Gershwin’s world), Nina Simon, Bill Evans.

Λίγες ώρες μετά την μετάδοση μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο https://www.ertecho.gr/author/kkwstas/...

(απόσπασμα)

(…) Πιο κόκκινο από ένα κόκκινο μήλο εποχής

το ενδεχόμενο μιας απουσίας.

*Οι πληροφορίες από το χρονολόγιο στο Fb του Κώστα Καναβούρη