Χωρίς ρεύμα το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στη Θεσσαλονίκη

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 24.09.21 ]

Ρε σεις! Ρε σεις! Πάτε καλά; Πόσο ακόμα θα εξακολουθήσετε να εξαχρειώνετε το Δημόσιο Σχολείο και την Δημόσια Παιδεία; Πόσο ακόμα αυτό το ανατριχιαστικό υπουργείο Παιδείας, αυτή η άθλια Κυβέρνηση θα εξακολουθούν να φέρονται με ανήκουστη περιφρόνηση και ανείπωτη χυδαιότητα στα παιδιά, ακριβώς, που έχουν περισσότερη ανάγκη από αγάπη και προστασία για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, οι οποίες δεν διαφέρον σε τίποτε από των υπόλοιπων παιδιών;

Ρε σεις! Γιατί καμιά άλλη προσαγόρευση δεν σας αξίζει, ρε σεις, από τις 11 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (;) το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος Θεσσαλονίκης και το διπλανό Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης!

Αντιλαμβάνεστε ρε σεις ότι αυτό είναι έγκλημα, γιατί όταν συνθλίβεις τις ευάλωτες ψυχές διαπράττεις ψυχικό «φόνο;»

Αντιλαμβάνεστε (ρητορικό το ερώτημα όταν το απευθύνεις σε ανθρώπους που ούτε πάτησαν σε δημόσιο σχολείο, ούτε δούλεψαν, ούτε έζησαν μέσα στην κοινωνία, γι’ αυτό, όπως ο Πρωθυπουργός, κάνουν απάνθρωπη «πλακίτσα» με ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης, και από πάνω θεωρούν την ισότητα αφύσικη), αντιλαμβάνεστε ρε σεις, ότι από αυτά τα παιδιά η περιφρόνηση προσλαμβάνεται ως πυροβολισμός μέσα στον ύπνο τους, εκθετικά πολλαπλασιασμένη; Κανέναν φραγμό δεν έχετε; Αλλά τι ρωτάω… Κανένα φραγμό δεν έχετε γιατί φραγμούς έχουν οι άνθρωποι με ιδιότητες. Και άνθρωποι με ιδιότητες είναι εκείνοι που έχουν ψυχικό κόσμο, τον οποίο εσείς στερείστε. Είστε οι άνθρωποι χωρίς ιδιότητες. Και γι’ αυτό επικίνδυνοι. Ακραία επικίνδυνοι.

Επαναλαμβάνω: ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (;) από τις 11 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος Θεσσαλονίκης και το διπλανό Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης!

Ρε σεις! Πόσο αντι-άνθρωποι είστε για να μην νοιάζεστε! Δεν είναι επαίτες, ούτε ικέτες που έχουν προσπέσει στην ανάγκη σας, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Πολίτες ισότιμοι και ισάξιοι αυτή της χώρας είναι, στους οποίους οφείλονται – οφείλονται ρε σεις – τα πάντα. Γιατί αυτή είναι η Δημοκρατία και όχι γιατί θα έχετε εσείς και οι χορηγοί σας επικοινωνιακά κέρδη ώστε να κινητοποιηθεί κάποιος «ευεργέτης» και να φτάσει ο εξηλεκτρισμός μέχρι το σχολείο στην άκρη της Πολιτείας. Όχι της Πόλης, της Πολιτείας. Κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε. Ύστερα βέβαια, αν έρθει ο ευεργέτης, θα έρθουν οι κάμερες προς δόξαν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτής της Κυβέρνησης που την πιστεύει με την ίδια δύναμη που πιστεύει και στην ανισότητα, ρε σεις.

Ρε σεις, απόψε το βράδυ δε θα ανάψει το φως στο σχολείο και στις ψυχές των παιδιών. Θα προσπαθούν να μάθουν γράμματα μέσα στο σκοτάδι. Της ψυχής σας. Στο ηθικό, αισθητικό και λογικό σκοτάδι της βίαιης ψυχής σας.

Αυτό είστε ρε σεις: ηθικά, αισθητικά και λογικά βίαιοι. Γιατί άλλο δεν ξέρετε παρά μονάχα την βία, που είναι η ανισότητα. Την ίδια στιγμή που τα παιδιά σας σπουδάζουν «ανθρωπιστικές σπουδές».

Αλλά να το ξέρετε, ο κόσμος δεν είναι καμωμένος από σκοτάδι. Ακόμα και το σκοτάδι του είναι καμωμένο από φως. Και το φως κανένας αυθέντης και κανένας χορηγός δεν θα το χαρίσει στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος Θεσσαλονίκης και του διπλανού Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Γιατί το φως είναι μέσα στα παιδιά.

Για την ακρίβεια, το φως ΕΙΝΑΙ τα παιδιά. Όταν θ’ ανάψει αυτό το φως, δεν θα απομείνει ούτε η σκιά σας.

Ρε σεις…