Υπογραφές για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

[ ARTI news / Ήπειρος / 09.04.19 ]

 Δύο με τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν προκειμένου να έχουμε μία πρώτη εικόνα σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει εξαιρετικά πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές του Ιονίου πελάγους.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol.

Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει ενσωματώσει το σύνολο της περιβαλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην Ευρώπη και η οποία είναι η αυστηρότερη διεθνώς.

Διαμαρτυρία κατά των ερευνών για υδρογονάνθρακες έκαναν την ώρα της τελετής υπογραφής των συμβάσεων έξω από το υπουργείο ακτιβιστές της Greenpeace.