Το όρος Πατέρας φλέγεται- «μπάτσοι εμποδίζουν τους εθελοντές»

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.08.21 ]

Οι φωτιές στην ελληνική επικράτεια δεν έχουν τέλος. Το όρος Πατέρας φλέγεται. "Μπάτσοι εμποδίζουν τους εθελοντές"(Τουίτερ).

Για πύρινο μέτωπο 10 χιλιομέτρων γράφει η εφημερίδα (ΤΑ ΝΕΑ), για πύρινο μέτωπο 20 χιλιομέτρων γράφει το «μπάνερ» στην οθόνη της τηλεόρασης σήμερα το πρωί.

Κάηκαν 1.214.560 στρέμματα γράφει άλλη εφημερίδα (Η ΑΥΓΗ). ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!

Στα κοινωνικά δίκτυα οι χρήστες αναρωτιούνται «Τι γίνεται με την πυρκαγιά στα Βίλια; Γνωρίζει κανείς; το λεκανοπέδιο έχει σκεπαστεί από ενα σύννεφο καπνού κ η ατμόσφαιρα είναι απόκοσμη κ αποπνικτική. Το δάσος του όρους Πατέρα αναπνέουμε; Πείτε ρε σεις. Τι γίνεται;».

Τα «πετσωμένα» τηλεοπτικά κανάλια έχουν «εξαφανίσει» τη φοβερή φωτιά! Το όρος Πατέρας καίγεται σχεδόν επί τρεις μέρες.

Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί. Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει βιώσει η χώρα.

Και δεν φθάνει αυτό, οι μπάτσοι του Χρυσοχοΐδη που ανέλαβε χθες στη θέση του ασθενούντος Ν. Χαρδαλιά, εμποδίζουν τους εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους! Διαβάζουμε στο τουίτερ: «Οι μπάτσοι για κάποιο λόγο ΔΕΝ θέλουν τους εθελοντές στα σημεία της φωτιάς και κάνουν ότι μπορούν για να τους απομακρύνουν από εκεί. (Από τηλεφωνική επικοινωνία με εθελοντή στα #Βίλια)». «Λίγο αργότερα κ αφού η φωτιά είχε αρχίσει να "τρέχει" ντόπιοι εθελοντές στην προσπάθεια τους να κόψουν δέντρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί αντιπυρικη ζώνη, ξαναδεχτηκαν επίθεση από τους ΔΙΑΣ, πιάστηκαν στα χέρια και τους χώρισαν οι πυροσβέστες που βρισκόταν εκεί.» (Antifas).

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή»: Σημαντική βοήθεια προσέφεραν οι ντόπιοι εθελοντές από τον «Εθελοντικό Σύλλογο Πατέρα» και τα Βίλια, που άνοιγαν ζώνες «με δικά τους αλυσοπρίονα».».

Παντού μόνο εθελοντές. Το είδαμε και στην Κερατέα. Οι εθελοντές πάλευαν μόνοι τους τη φωτιά με κλαδιά.

Ό,τι σώθηκε, σώθηκε γιατί οι κάτοικοι δεν «εκκένωσαν» τους οικισμούς τους και πάλεψαν τη φωτιά μαζί με τους εθελοντές.

Η υπακοή στο περίφημο 112 τελικά δεν σώζει.

Η ανυπακοή σώζει…