Το σύστημα του Χρ. Χωμενίδη

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 16.07.22 ]

 «Ποιο σύστημα… προστατεύει τους δικούς του» αναφωνεί ο Χρ. Χωμενίδη στα ΝΕΑ (16.7.2022): Η περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, γράφει, είναι «μια παρωνυχίδα του τέρατος».

Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί κε. Χωμενίδη η αστυνομία, το κράτος, τουτέστιν το «σύστημα» δεν το εξολοθρεύει; Όταν το… σύστημα αφήνει ελεύθερο τον κάθε Λιγνάδη, δεν στέλνει το μήνυμα της ατιμωρησίας;

Ο Χρ. Χωμενίδης περιορίζει το "σύστημα" στο μέγαρο Μαξίμου, αλλά το σύστημα δεν είναι μόνο οι φίλοι του Δ. Λιγνάδη στην κυβέρνηση, είναι και η αστυνομία, είναι και ο μπάτσος-νταβατζής στην Ηλιούπολη, είναι το κύκλωμα μαφιόζων-αστυνομικών (η δίκη τους ξαναρχίζει αυτές τις ημέρες εν μέσω μιντιακής σιωπής), που έπαιρναν χρήματα «προστασίας» από εκατοντάδες «στούντιο» και «οίκους ανοχής», σύστημα, είναι κι αυτοί που αφήνουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα νηστικά, ανέστια και έρημα στους πέντε δρόμους, ο Μηταράκης, η Βούλτεψη, είναι κι αυτοί που τα στέλνουν στο Πεδίο του Άρεως, έτοιμη λεία για τους διεστραμμένους «νοικοκυραίους», που τα βιάζουν (ναι, βιασμός είναι) για 2-5 ευρώ. Το σύστημα, επίσης, είναι και οι ισχυροί που για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα προκαλούν πολέμους, ξεριζώνοντας ανθρώπους και παιδιά.

Αλλά εδώ, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα: το ελληνικό κράτος, η αστυνομία, η κυβέρνηση, ο Θεοδωρικάκος, ο Μητσοτάκης, έχουν ακέραιη την ευθύνη για την πορνεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στην «πιάτσα» του Πεδίου του Άρεως υπάρχουν πρόσφυγες που εκδίδονται για λίγα ευρώ, για ένα «στα όρθια» κοντά στο πάρκο…, γράφει η Αναστασία Γαλάνη (Provocateur):

«Κάπου ανάμεσα στις κατά τα άλλα διακριτικές βόλτες ψαρέματος για πελάτη, ο Μοχάμεντ, ο Bill. Φορούν ρούχα απλά με μουντά χρώματα και καπέλο για να κρύβουν το νεανικό πρόσωπό τους από αστυνομικούς που μπορεί να «τσεκάρουν» το σημείο. Θα έπρεπε να κοιμούνται ή να παίζουν σε μια αλάνα, ιδανικά να διαβάζουν τα μαθήματά τους. Αντ’ αυτού κρατούν μια μπίρα και ένα σουγιά κρυμμένο. Είναι 13 και 16 ετών.

Χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια, χωρίς λεφτά, φλερτάροντας με τις ώρες που θα βρεθούν σε κάποιο ίδρυμα ή πεσμένοι σε κάποιο παγκάκι, βάζουν στα χείλια τους το λαθραίο τσιγάρο και αναζητούν… φωτιά από κάποιον ενήλικα που θα γευτεί τη νιότη τους για 2-5 ευρώ. Η παιδική πορνεία στην Αθήνα είναι μια πραγματικότητα για την οποία όμως δεν μιλά κανείς.

…Είναι μεγάλο και σοβαρό το πρόβλημα της πορνείας στο Μεταξουργείο, στην οδό Σωκράτους δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Ναι, ξέρουμε ότι παιδιά στο κέντρο της Αθήνας εκδίδονται σε διεστραμμένους ενήλικες, αλλά κανείς δεν θα σου πει κάτι συγκεκριμένο γιατί αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν για κανέναν. Ο δήμος πάντως δεν έχει κάνει κάτι για το θέμα και η Αστυνομία μάλλον δεν… προλαβαίνει. Αυτή είναι η κατάσταση».

Αυτό είναι το σύστημα κε. Χωμενίδη.

Είναι η αστυνομία, είναι ο Δήμος, είναι και το μέγαρο Μαξίμου…

Τι δεν καταλαβαίνεις;