Το Νοσοκομείο της Άρτας καταρρέει: Παραιτήσεις γιατρών

[ ARTI news / Ελλάδα / 28.06.21 ]

Το Νοσοκομείο της Άρτας καταρρέει. Γιατροί, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, η κα. Ελένη Αθανασίου, η γιατρός που σε όλη την περιοχή είναι γνωστό ότι έχει καταθέσει ολόκληρη τη ζωή της στην φροντίδα των ασθενών και στο λειτούργημά της, έχουν φθάσει σε κατάσταση απελπισίας, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Πολλοί είναι ήδη έτοιμοι να παραιτηθούν.

“Δεν μπορούμε τόσοι λίγοι γιατροί να νοσηλεύουμε τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών, διασκορπισμένους παντού, σε όλες τις κλινικές διασκορπισμένους. Η λύση δεν είναι δικό μου θέμα, δεν μπορώ εγώ να δώσω τη λύση σε ένα τέτοιο δύσκολο θέμα, λύσεις θα προσφέρει το κράτος που διοικεί κι εκείνοι οι οποίοι εκλήθησαν να μπουν σε τέτοιες θέσεις, σε θέσεις ευθύνης, ακριβώς για να φέρουν λύσεις…! Δεν έχω εγώ κάποιον γιατρό να τον διορίσω και να τον φέρω. Από κει και πέρα, τί θα πρέπει δηλαδή να πεθάνουμε εμείς που είμαστε εδώ μέσα;”, λέει η κα. Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής, ηλικίας 65-70 ετών, εγκαθίστανται σε κλίνες ακόμα και της Παιδιατρικής Κλινικής, δίπλα σε μικρά παιδάκια!

Οι γιατροί θεωρούν υπεύθυνους της απελπιστικής κατάστασης τον Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και τον αρτινό βουλευτή και υφυπουργό της ΝΔ Στύλιο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μαχητής:

 “...Πριν λίγους μήνες, το Φεβρουάριο, κάναμε λόγο για ένα νοσοκομείο που βρισκόταν στα όριά του λόγω της ξαφνικής αύξησης εισαγωγών ασθενών στην κλινική COVID, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να δημιουργηθεί και δεύτερη κλινική COVID για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο της Άρτας στις νέες ανάγκες. Περίπου τέσσερις μήνες μετά, τα κρούσματα έχουν μηδενιστεί και οι κλινικές COVID έχουν παύσει τη λειτουργία τους αλλά παραμένουν ανοιχτές μήπως αλλάξει κάτι κι έχουμε πάλι νέα κρούσματα στην Άρτα, κι όμως τώρα, τώρα που αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία, τώρα που όλα δείχνουν ότι νικάμε πια σιγά σιγά αυτόν τον αόρατο εχθρό, τώρα, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας μοιάζει να δονείται τόσο ισχυρά από τις τρέχουσες εξελίξεις έτοιμο να καταρρεύσει, εξελίξεις που αν δεν αλλάξουν, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Τρεις γιατροί, χαρακτηριστικά η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, Ελένη Αθανασίου, ο παθολόγος Ευάγγελος Ρώτας και ο καρδιολόγος Γιάννης Ντάλας, σκοπεύουν να παραιτηθούν και έχουν ήδη ενημερώσει επίσημα το Διοικητή του Νοσοκομείου, Ευάγγελο Ντάκουλα, για την επιθυμία τους αυτή.”.

Βέβαια, είναι πασίδηλο ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο Άρτας και γενικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είναι αποτέλεσμα της γενικής κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας. Θυμίζουμε τους θανάτους στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου η «Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παθολόγος του Νοσοκομείου Αγρινίου και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, Μάκης Αραβανής.

Τα ίδια παντού. Η κυβέρνηση της ΝΔ ρίχνει το σύστημα Υγείας στα βράχια, αφού αυτό θέλουν οι “πελάτες” της, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.