Στόχος οι ευαίσθητοι...

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 11.08.19 ]

Αμπέχωνο και τζιν παντελόνι εκείνη, κακοκουμπωμένο κοστούμι εκείνος (ούτε αυτή τη στιγμή δεν μπόρεσε να το αποχωριστεί) μπροστά από τη συγκλονιστική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη με τον τραγικό πατέρα-μετανάστη που κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά το παιδί του. Αμήχανοι και οι δύο, φόρεσαν τα σύμβολα και το ύφος της επιτηδευμένης απλότητας, προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τους ευαίσθητους αυτής της χώρας. Εργαλειοποίηση της ευαισθησίας λοιπόν. Θέατρο και παράσταση για τον κόσμο της αλληλεγγύης και της ουσιαστικής ευαισθησίας από τον εκπρόσωπο των «νοικοκυραίων», αυτών που σκοτώνουν τους Ζακ και κυνηγούν τους μετανάστες.

 Αυτό το θέατρο θα σημειώσει πιένες το φθινόπωρο τότε που θα παιχθεί σύμφωνα με την εφημερίδα Η Καθημερινή, «το παιχνίδι του κέντρου». Συνεπώς, κατ’ εντολή των επικοινωνιολόγων και των ειδικών του πολιτικού μάρκετινγκ είναι η στημένη φωτογραφία της Μαρέβας και του Κυριάκου μπροστά από την φωτογραφία της προσφυγικής τραγωδίας.Τι να πει κανείς γι αυτή την απίστευτη υποκρισία; Μόνο που η παραπλάνηση δεν κρατά για πάντα.  

Δεν μπορεί να γίνει πιστευτός αυτός που υποτίθεται ότι τιμά τον Γιάννη Μπεχράκη, και την ίδια στιγμή αφαιρεί τον ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ευαίσθητο αυτός που είναι έτοιμος να σκληρύνει την μεταναστευτική πολιτική κατά το ανάλογο του Τραμπ, του Όρμπαν και του Σαλβίνι.

Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…