Ρατσισμός: Δεν αφήνουν τους Αφρικανούς να φύγουν από την Ουκρανία

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 01.03.22 ]

Δεν είναι μόνο ο Ν. Μηταράκης που κάνει διακρίσεις μεταξύ των προσφύγων. Ρατσιστικές διακρίσεις γίνονται και στους πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία. Η Αφρικανική Ένωση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κακομεταχείριση και τη ρατσιστική συμπεριφορά που υφίστανται οι Αφρικανοί που προσπαθούν να φύγουν από τη φλεγόμενη Ουκρανία.

«Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, οι μαρτυρίες ανατριχιαστικές και εξοργιστικές. Αρκετοί Αφρικανοί που φεύγουν από τις μάχες στην Ουκρανία υφίστανται κακομεταχείριση και δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και τα τρένα που μεταφέρουν πολίτες στα σύνορα. Ακόμη χειρότερα, όσοι ήταν τυχεροί και μπόρεσαν να φτάσουν στα σύνορα με την Πολωνία επαναπροωθήθηκαν.

«Καθένας έχει το δικαίωμα να διασχίζει τα σύνορα κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης και πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τη φυλετική του ταυτότητα» αναφέρει η Ένωση Αφρικανικών Κρατών.

Οι «υπερασπιστές» της ελευθερίας και της δικαιοσύνης δείχνουν πολύ λίγο σεβασμό για τους Αφρικανούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες. Αυτός ο διαχωρισμός είναι προσβολή και δείχνει ότι οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα. Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ανατολική Ευρώπη, παραμένει ένας επικίνδυνος χώρος για πολλούς Αφρικανούς… Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ του «Ρώσου εισβολέα» που περιγράφεται ως αρπακτικό της ελευθερίας και των δραστών του αποκλεισμού των μαύρων; …

Είναι ντροπή…

https://www.aujourd8.net/refoulements-des-noirs-a-la-frontiere-ukraine-pologne-la-segregation-de-la-honte-2/