Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι που αποπροσανατολίζουν από το βόρβορο;

[ ARTI news / Ελλάδα / 12.01.22 ]

Κουκουλοφόροι χτυπούν καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα του μαθήματος. Ο καθηγητής -με δύο κυβερνητικές θέσεις παρακαλώ- είναι κατηγορούμενος για τοκογλυφία και ερευνάται δικαστικά για παιδεραστία. Κάποιος βιντεοσκοπεί την επίθεση. Ο καθηγητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Τα πολιτικά κόμματα και η κυβέρνηση καταδικάζουν άμεσα και κατηγορηματικά τη «βία των κουκουλοφόρων». Τα τηλεοπτικά ηχεία του συστήματος σαν έτοιμα από καιρό κάνουν την επίθεση πρώτη είδηση. Η κυβέρνηση προβάλει για μία ακόμη φορά την ανάγκη αστυνόμευσης των πανεπιστημίων.

Κανείς δεν διερωτάται για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων και ποιος ωφελείται από τη δράση τους. Όλοι αφήνουν να αιωρείται ότι οι κουκουλοφόροι είναι κάποιοι «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων. Είναι όμως; Αν ακολουθήσουμε τα «ίχνη» του οφέλους, του ποιος δηλαδή ωφελείται από την επίθεση, τότε θα μας δημιουργηθούν αμφιβολίες τόσο για την ταυτότητα των δραστών όσο και για τον λόγο της επίθεσης.

Το φερόμενο ως «θύμα» κατηγόρησε δύο συναδέλφους του καθηγητές στην ίδια πανεπιστημιακή σχολή. Ο ένας από τους δύο καθηγητές, ο Παναγιώτης Διαμάντης(επίσης κατηγορούμενος για άλλη υπόθεση), με δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του διερωτάται: «…μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος(σ.σ. ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση) δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία…».

Ποιος λοιπόν ωφελείται από την επίθεση και τον κουρνιαχτό, από τον αποπροσανατολισμό από τη δίκη για τοκογλυφία και την παιδεραστία; Η ευλογοφανής απάντηση είναι μία: Το φερόμενο ως «θύμα» και η κυβέρνηση της οποίας είναι στέλεχος.

Ποιος λοιπόν μπορεί να βρίσκεται πίσω από τους κουκουλοφόρους; Τυχαία έχει επιλεγεί η χρονική στιγμή της επίθεσης την παραμονή της δίκης του φερόμενου ως «θύματος» για τοκογλυφία;