Παίρνουν πίσω την απόφαση για τη μαζική θανάτωση αγριογούρουνων

[ Δέσποινα Σπανούδη / Ελλάδα / 30.08.21 ]

Ακυρώθηκε το κυνήγι των αγριογούρουνων σε Διόνυσο και Εκάλη μετά από τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων, των κατοίκων και του Δήμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανακλήθηκε η απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης που ξεκινούσε τη μαζική βάναυση θανάτωση αύριο.

Απ' ότι είπε ο Αμυράς στις ειδήσεις δε θα τα θανατώσουν, αλλά έχουν ξεκινήσει να τα πιάνουν με κλουβιά για να τα απομακρύνουν. Μακάρι.

Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, όχι τόσο για τη διάσωση των αγριογούρουνων τα οποία ούτως ή άλλως είναι επικηρυγμένα, αλλά γιατί δείχνει ότι κάτι αλλάζει στις αντιλήψεις μας για τη σχέση μας με τη φύση και τα υπόλοιπα είδη.

https://www.protothema.gr/.../pairnoun-piso-to-kunigi.../

Η προηγούμενη ανάρτηση

Σε λίγες ώρες κυνηγοί με (άμοιρα) κυνηγόσκυλα, θα βγουν προς μαζική θανάτωση αγριογούρουνων στις περιοχές Εκάλης-Διονύσου, σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης.

Σε πλήρη αντίθεση με τον Δήμο και τους κατοίκους που φωνάζουν ότι τα ζώα δεν δημιουργούν πρόβλημα, ζουν ήμερα στην περιοχή και ότι αντίθετα το κυνήγι τους θα προκαλέσει πρόβλημα. Θα τα κάνει να αγριέψουν και με τους ανθρώπους και με τους οικόσιτους σκύλους. Που σημειώνουν ότι είχαν προτείνει την μετακίνηση των ζώων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας από τότε που ο πληθυσμός τους ήταν μικρός και ότι το ίδιο προτείνουν και σήμερα για να μειωθεί ο πληθυσμός.

Σαν να μην έφτανε η τεράστια οικολογική καταστροφή που απανθράκωσε αμέτρητα ζώα και έκανε όλα όσα επέζησαν να καταφύγουν στην περιοχή, τώρα στέλνουν μαζικά κυνηγούς για εξολόθρευση. Νέος εφιάλτης με κυνηγούς να πυροβολούν μαζικά σε ένα περιαστικό δάσος.

Να θυμηθούμε ότι ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων προκλήθηκε από συνεχείς απελευθερώσεις ζευγαριών που έκαναν κυνηγετικοί σύλλογοι πριν από λίγα χρόνια, μετά βαΐων και κλάδων.

Θύματα αυτής της αιματηρής και διεστραμμένης "διασκέδασης", εκτός από την άγρια ζωή είναι και τα κυνηγόσκυλα. Που ζούνε δεμένα σε άθλιες συνθήκες, που τα μεταφέρουν σε κουτιά δεμένα πάνω από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Που τα ξεσκίζουν τα αγριογούρουνα και τα πάνε και τα ράβουν και τα ξαναράβουν μέχρι να πεθάνουν. Που πάνε να τα πάρουν από το κλουβί του κτηνιατρείου και κλαίνε φοβισμένα.

Τα αγριογούρουνα είναι έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Τόσο έξυπνα όσο και οι σκύλοι. Είναι άθλιος αυτός ο διωγμός.

Δε μας ανήκει αυτός ο πλανήτης και πάνω απ' όλα δε γίνεται να κατοικήσουμε μόνοι μας.

Όσοι περισσότεροι το καταλαβαίνουν τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης όλων.

Η κοινή επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό Αμυρά των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων. https://www.facebook.com/563339617020622/posts/4421805864507292/