Οι πραγματικοί φίλοι του λαού

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 03.12.22 ]

 Αστυνομία και κλητήρες στην Αθήνα σπάζουν πόρτες δανειοληπτών, τα ματ σπάζουν τα κεφάλια διαδηλωτών και ακολουθούν οι επιδείξεις πυγμής των ρόμποκοπ των Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου. Προηγούνται πάντα οι βουλευτές της κυβέρνησης που νομιμοποιούν τη βία και τη ληστεία και έπονται οι πελταστές των πετσωμένων μίντια και του διαδικτύου, τα ΑΡΔ του Μαξίμου που θα αποπροσανατολίσουν -με τη δραματοποίηση νέων σκανδάλων- και θα ενοχοποιήσουν τα θύματα (όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού που δέχεται μία απίστευτη επίθεση από τα «ρο-μποτ», τους ψεύτικους λογαριασμούς της κυβέρνησης στα κοινωνικά δίκτυα). Για τα τοκογλυφικά επιτόκια και τα κέρδη 23 δις ευρώ των τραπεζών δεν μιλάει κανείς. Μόνο δήθεν… επιπλήξεις του Σταϊκούρα στους τραπεζίτες!

Το ίδιο συμβαίνει παντού. Στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε με νομοσχέδιο που υπέγραψε χθες, στους σιδηροδρομικούς να κατέβουν σε απεργία για να μην κινδυνεύουν να χάνουν τη δουλειά τους όταν αρρωσταίνουν! «Κανείς δεν πρέπει να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του επειδή μένει στο σπίτι όταν είναι άρρωστος, χρειάζεται να δει γιατρό ή να κάνει μια σωτήρια χειρουργική επέμβαση», δήλωσε με… δημοκρατική ευαισθησία η Πελόζι. Όμως η… οικονομία πάνω απ’ όλα. Τα κέρδη προέχουν! Γι’ αυτό κήρυξαν παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους. Δεν είναι αυτό το άκρον άωτον της υποκρισίας;

Η ίδια σιωπή από τα συστημικά μίντια της Δύσης και για την φυλάκιση (15 μηνών) της ακτιβίστριας Deanna "Violet" Coco στην Αυστραλία, επειδή διαδήλωσε για την κλιματική κρίση στη γέφυρα Harbor του Σίδνεϊ. 

Κατά άλλα φωνές, αρές, κατάρες και οιμωγές για τα τανκς που βγήκαν στους δρόμους του Πεκίνου κατά των διαδηλωτών από το εκεί αυταρχικό καθεστώς.

Συμπέρασμα: Ας καταλάβουμε επιτέλους ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας. Ποιοι εκπροσωπούν τους «από πάνω» και ποιοι τους «κάτω». Ας μην έχουμε αυταπάτες…