Οι επαγγελματίες τραυματίες του Μητσοτάκη και η πόλωση

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 04.06.22 ]

Είναι γνωστό το επιχείρημα της «ζαρντινιέρας». Αυτό τώρα εμπλουτίστηκε με το επιχείρημα των «επαγγελματιών τραυματιών». Τότε, οι κυνηγημένοι από την αστυνομία, έπεφταν "μόνοι" τους πάνω στη ζαρντινιέρα, ενώ τώρα πέφτουν… επίτηδες πάνω στις βομβίδες κρότου λάμψης και τα κλομπ των ΜΑΤ! Τάδε έφα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στη νεολαία της ΝΔ, χθες. Και συνέχισε: Οι «αντίπαλοί μας» αρνούνται και υπονομεύουν «τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων». Όταν απόσωσε ο πρωθυπουργός τη φράση του αυτή, σείστηκε το forum από τις ιαχές των νεολαίων οπαδών αλλά και των εμπόρων της εκπαίδευσης!

Ποιος μίλησε για «ίσες ευκαιρίες»; Αυτός που υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση για χάρη της ιδιωτικής, αυτός που τη μόνη μεταρρύθμιση που έκανε στα ΑΕΙ είναι η «πανεπιστημιακή αστυνομία» και η μείωση του αριθμού εισαγωγής!

Ίδιας κοπής επιχειρήματα επαναλαμβάνονται από «δημοσιογράφους» στα πετσωμένα κανάλια της τηλοψίας σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου. Η ακρίβεια -λέει- είναι καλή και μας συμφέρει (!) γιατί έτσι πληρώνουν περισσότερα οι τουρίστες! Είναι οι ίδιοι λειτουργοί της κατά Μητσοτάκη «ελεύθερης ενημέρωσης» που εξαφάνισαν την είδηση της παραποίησης δημόσιου εγγράφου στην υπόθεση Novartis!

Όλα τα παραπάνω είναι μία πρόγευση για το πως θα οδεύσουμε προς τις εκλογές, όπου η κομματική προπαγάνδα θα είναι ολοκληρωτική και το burn out «ολιστικό»!

Αυτό παραδοσιακά αποκαλείται ΠΟΛΩΣΗ.

Η «πολιτική της πόλωσης» επιδιώκει να περιχαρακώσει μέσω του φανατισμού και της όξυνσης τους δυσαρεστημένους (συνήθως) ψηφοφόρους του κόμματος που κυβερνά.

Η πόλωση είναι σαν το «μελισσόκερο» στ’ αυτιά αυτών των οπαδών, προκειμένου να μην ακούσουν το «τραγούδι» της αντιπολίτευσης. Γι' αυτό η παραδοσιακή απάντηση της τελευταίας είναι η τακτική της "ήρεμης δύναμης" και όχι η όξυνση...