Οι 27 της ΕΕ εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 27.10.23 ]

Συνήλθαν οι 27 ηγέτες της ΕΕ για να αποφασίσουν την στάση τους στην σφαγή των Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό.

Πολλές ώρες συζητούσαν οι πολιτικοί ταγοί για το αν στην κοινή τους δήλωση έπρεπε να μιλούν για «κατά-παυση» του πυρός, ή για «παύσεις». Ενικός ή πληθυντικός; Αυτό ήταν το ερώτημα σύμφωνα με το BBC. Τον πληθυντικό απαιτούσαν η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Τσεχία και ιδιαιτέρως η Γερμανία! Πόσο αλήθεια σημασία έχει ο πληθυντικός; Και όμως έχει. Η «κατάπαυση του πυρός» σημαίνει την επιδίωξη της ειρήνης, ενώ οι «παύσεις» των βομβαρδισμών ουσιαστικά εγκρίνει τους βομβαρδισμούς, αρκεί να επιτρέπεται που και που (να γίνονται «διαλλείματα») να περνάνε τα φορτηγά του ΟΗΕ με τα τρόφιμα. 

Γιατί κατά τη γνώμη τους τα γυναικόπαιδα που βομβαρδίζονται, δεν είναι σωστό και... ανθρώπινο να σκοτώνονται πεινασμένα!

Μόνο οι ηγέτες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ζήτησαν την κατάπαυση του πυρός.

Το σημειώνουμε γιατί υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις του κανόνα… Οι εξαιρέσεις δίνουν ελπίδα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο κανόνας σημαίνει τον θάνατο αθώων ανθρώπων, αθώων μικρών παιδιών