Ο Τσιτσιπάς...

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.08.21 ]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δικαίωμα να ορίζει πότε και πως θα εμβολιασθεί, αν θα το κάνει με το ζόρι («υποχρεωτικό») ή όχι.

Κάποιοι διατείνονται πως έχει «κοινωνική ευθύνη». Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για την «ατομική ευθύνη» και μαζί με την Θάτσερ διακήρυσσαν ότι «δεν υπάρχει κοινωνία αλλά μόνο άτομα»! Αλλά το θέμα δεν είναι ο τρόπος που οι νεοφιλελεύθεροι μεταπηδούν από τη μία βάρκα στην άλλη, αλλά για το γεγονός ότι ανέθεσαν σε κάποιον να προπαγανδίσει τον εμβολιασμό, ο οποίος δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει εκούσια το εμβόλιο! Με ποια κριτήρια άραγε τον επέλεξαν; Μα, γιατί είναι «δικό τους παιδί». Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού του συνέστησαν να παρακολουθήσει την προπόνηση αλλά και αγώνες του φέρελπι τενίστα. Ο Τσιτσιπάς προσδίδει «πολιτική υπεραξία» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Είναι, βέβαια, ο ίδιος που την αφαιρεί, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας γνήσιος «δεξιός», ένα «άτομο» που δεν έχει καμία κοινωνική ευθύνη, αφού -είπαμε- δεν υπάρχει κοινωνία, αλλά μόνο άτομα!

«Η ευθύνη εκείνων που τον επέλεξαν είναι πολύ μεγάλη» γράφει ο Μ. Μητσός στα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ», σήμερα. Μα προς τι η κριτική; Έναν δικό τους επέλεξαν. Εξάλλου, η πλειονότητα των αρνητών του εμβολίου («Οι μισοί Έλληνες…» γράφουν τα «ΝΕΑ») είναι δεξιοί και δη βαθιά θρησκευόμενοι φαιοί. Από που να διαλέξουν; Η άντληση από τον πολιτικό χώρο του πρώην «πασοκ» έχει πλέον εξαντληθεί. Μόνο ο Λοβέρδος και η Διαμαντοπούλου απέμειναν…