Ο στιγματισμός των θυμάτων...

[ Αθηνά Παπανικολάου / / 24.02.21 ]

"Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι" είπε ο γνωστός ποινικολόγος συνήγορος του βιαστή, δεν θα λερώσω τον τοίχο μου ούτε με το όνομα του. Και κάπως έτσι αρχίζει ο φασισμός.

Και δεν μπορώ να μη μιλήσω σαν παλιά δασκάλα για το bullying, τη χλεύη, την συστηματική απομόνωση, την οργανωμένη καζούρα, τον ρατσισμό και τη βία λεκτική, ψυχολογική, σωματική που έφαγαν στο πετσί τους και στην ψυχή τους οι έφηβοι μαθητές μας και μαθήτριες μας, κυρίως τα αγόρια, οι τρανς μαθητές, με φανερό τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό από τους συμμαθητές τους.

Δεν θα ξεχάσω επίσης την αδιαφορία (αυτή ήταν η ήπια αντιμετώπιση), τα γελάκια κάποιων συναδέλφων, τα "έλα μωρέ, τέτοιος που είναι τα θέλει ο κ...ος του", την απόρριψη, το κλίμα, την ατμόσφαιρα που δημιουργούνταν και με λίγα λόγια έλεγε σ΄ αυτά τα παιδιά "είστε ξένο σώμα" και στο σχολείο και στην κοινωνία. Σκέφτομαι πολλές φορές τι βασανιστήρια υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Γιάννενα.

Και τώρα πάλι εντός της πεπατημένης που ακολουθούν ώστε να στιγματισθούν τα θύματα, αρχίζει και το κήρυγμα της ομοφοβίας, η διασπορά του μίσους, αρχίζει ο φασισμός.

Όχι, δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι βιαστές, ούτε όλοι οι βιαστές ομοφυλόφιλοι.

Αντίθετα, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, είναι οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά, είναι οι κατεξοχήν αποδέκτες της βίας, πολύμορφης και μακροχρόνιας βίας, διαλυτικής της ζωής τους.

Αυτή τη φορά να μην ανεχθούμε τη στοχοποίηση τους, να μην γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι επειδή ο "εθνικός" ποινικολόγος θέλει με την παλιά ανθρωποθυσία να αθωώσει τον Μινώταυρο.

Η φωτ. από το Μy Art Mood

Πηγή: Fb