Ο καθαγιασμός του εγκλήματος

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 06.01.21 ]

Η αυστηρότητα της κυβέρνησης εξαντλήθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αντίθετα, επίτρεψε στους θρησκευόμενους να συνωστισθούν στις εκκλησίες. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, στην αντιμετώπιση των παραβατών του νόμου. Η ισονομία ρίχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η ομολογία του υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη λόγω του... «σεβασμού στην Ορθοδοξία», είναι ομολογία εγκλήματος, αφού προκάλεσε το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Είναι, συγχρόνως, και προσπάθεια να κατευναστούν τόσο η ιεραρχία της εκκλησίας όσο και οι πολιτικοί «πελάτες-πιστοί» της κυβέρνησης, που εξανέστησαν λόγω της απαγόρευσης του εορτασμού των Θεοφανείων.

Ήδη οι ειδικοί (Δερμιτζάκης) μιλούν για τις πολύ δυσμενείς συνέπειες της ανοχής και την επέκταση του λοκντάουν.

Τα ίδια εγκληματικά κυβερνητικά λάθη εδώ, όπως και στην περίπτωση των προσφύγων που παραμένουν συνωστισμένοι στα στρατόπεδα-κολαστήρια των νησιών, επειδή οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι της ηπειρωτικής χώρας αντιδρούν.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει εγκλωβισμένη στην ιδεολογική και πολιτική μεροληψία της που λειτουργεί αυταρχικά για τους μεν και απίστευτα ανεκτικά για τους δε. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για όλους, αφού ο κορονοϊός δεν κάνει πολιτικο-ιδεολογικές διακρίσεις.

Έτσι, εκείνο που, τελικά, "καθιαγιάζεται" είναι το κυβερνητικό έγκλημα…     

*Η φωτογραφία είναι μοντάζ(γιατί τα άθλια Ellinika Hoaxes μπορεί να γράψουν ότι είναι fake news!)